Briose cu ciocolata pentru Halloween

Ai nevoie de doua castroane mai mari.

Portii
24
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 3 banane coapte
  • 3 oua
  • 240 gr faina
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 65 gr cacao
  • un praf de sare
  • 350 gr zahar
  • 150 ml ulei
  • 180 ml lapte batut
  • 240 ml apa rece
  • Topping:
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 300 gr ciocolata alba
  • 4 linguri smantana

Mod de preparare

In primul castron amesteca faina cu cacaua, un praf de sare, praful de copt si bicarbonatul.
In al doilea amesteca cu un mixer bananele sfaramate cu furculita, ouale, zaharul, apoi uleiul, laptele batut si apa rece.
Amesteca apoi in doua-trei transe amestecul uscat peste ingredientele lichide. Omogenizeaza bine cu un tel sau cu o spatula de silicon.
Muta compozitia intr-o cana sau intr-un ibric si toarna aluatul in formele de briose, tapetate cu hartii speciale, ca sa nu se lipeasca.
Coace briosele in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute si mare atentie, nu deschide usa cuptorului pe toata perioada coacerii, altfel briosele se vor desumfla.
Lasa-le apoi la racit si intre timp topeste ciocolata.
Pune pe foc doua craticioare cu putina apa si deasupra cate un castron. Apa nu trebuie sa atinga fundul castronului!
Rupe ciocolata bucati si pune intr-un castron ciocolata alba si in celalalt ciocolata neagra. Adauga peste fiecare cate 2-3 linguri de smantana lichida pentru frisca.
Cand s-a topit, opreste focul si pune in doua pungute de bucatarie cate doua liguri de ciocolata alba si neagra, apoi taie cu o foarfeca un varf subtire.
Imbraca jumatate de briose cu ciocolata alba din castron si restul cu cea neagra.
Fa cate o spirala de ciocolata cu ajutorul pungutei si apoi cu un bat de frigaruie sau cu o scobitoare traseaza 5-6 linii din interiorul briosei spre exterior, formand astfel panza de paianjen.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si  linte
3
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
4
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
SALATĂ DE ARDEI IUȚI, ȚELINĂ, HREAN ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ
Bucataras.RO

SALATĂ DE ARDEI IUȚI, ȚELINĂ, HREAN ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ

Multumesc Cleme pentru inspiratie, http://www.bucataras.ro/retete/ardei-iuti-in-otet-52149.html. Eu am micșorat cantitatea...

SALATĂ DE ARDEI IUȚI, ȚELINĂ, HREAN ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!