Retete dietetice
Intr-un bol, punem ingredientele uscate (faina, zaharul, praful de copt, sarea si cacaua). Le amestecam cu o lingura. Topim untul, apoi adaugam esenta de vanilie. Adaugam laptele si untul peste compozitia uscata. Mixam pana obtinem un amestec omogen. Adaugam o mana de jumatati de cirese. Tapetam o tava pentru briose cu hartiute pentru briose. Adaugam 3 sferturi de compozitie in fiecare forma de briosa. Daca punem prea multa compozitie, la coacere o sa curga pe langa forme.
Introducem briosele in cuptorul preincalzit la 180 de grade C si le lasam pana sunt gata. Eu le-am verificat cu o scobitoare. Cand briosele sunt gata, le lasam aproximativ 10 minute la temperatura camerei. Scoatem miezul din briose cu o ustensila speciala pentru scos miezul din prajituri. Introducem in fiecare briosa cate o lingurita cu gem/dulceata. Eu am folosit dulceata de capsune. Mixam frisca rece pana se intareste. Punem frisca intr-un pos si ornam.
Sunt delicioase!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceste minitarte vi le recomand,au un gust deosebit
Tartelete cu branza si cimbru verdeIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii