Aluatul de briose este unul foarte simplu. Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, smantana,untul topit, esenta s
Aluatul de briose este unul foarte simplu. Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, smantana,untul topit, esenta si faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Se amesteca bine cu mixerul.
Crema de cocos:
Se bat albusurile spuma.Se adauga zaharul farin, esenta si se amesteca bine, sa rezulte o pasta groasa.
Asamblarea:
Pregatim tava de briose. Asezam hartiutele. Turnam aluatul intr-un pos sau intr-o punga si punem un prim strat in fiecare forma. Asezam apoi o lingura cu crema de cocos si inca un strat de aluat, cat sa acopere toata crema. Coacem briosele 15-20 minute in cuptorul deja incalzit.
Le putem servi ca atare, sau decorate cu glazura din zahar farin. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaDe mult imi era gandul la o pizza, asa ca astazi am hotarat sa fac una ceva mai sanatoasa, cu blat din faina integrala si...
Pizza casei cu blat din faina integralaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii