Prajituri

Reteta Briose cu lamaie si ghimbir

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 35m 
moni_512 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Briose de cartofi (reteta video)"
 
>
Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu lamaie si ghimbir sunt necesare urmatoarele ingrediente: lamaie, ghimbir, unt, zahar, oua, lapte, bicarbonat de amoniu.

ingrediente

   2 lingurite de radacina de ghimbir tocata
   2 lingurite coaja de lamaie
   4 lingurite aroma de lamaie
   ½ cana unt
   1 cana zahar
   2 oua
   2 cani faina
   1 lingurita bicarbonat de amoniu
   1 cana lapte

mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 180 de grade. Intr-un vas mai mare se bate spuma untul cu zaharul.




Se pun, pe rand, unul cate unul, ouale. Se adauga aroma de lamaie si ghimbirul.




Bicarbonatul de amoniu se pune in lapte (atentie: va incepe sa „fiarba”, facand multa spuma)




1/3 din faina se amesteca cu ghimbirul si aroma de lamaie. Se pune si restul de faina si laptele si se amesteca foarte bine.




Se pune aluatul in formele de briose si se coc 25-20 de minute.




In locul aromei de lamaie, se pot folosi 3 lingurite de coaja proaspat rasa si 1-2 lingurite de zeama de lamaie.


Dupa ce s-au racit pot fi servite.




Alte retete recomandare:




Briose cu martipan




Briose cu banane




Briose cu banane si iaurt

Incearca si Prajitura cu caise
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu lamaie si ghimbir" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.