Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu martipan si migdale sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, oua, zahar, migdale, frisca, faina, drojdie, pasta de martipan.
Cuptorul se incalzeste dinainte. Untul se bate spuma cu galbenusurile, zaharul, vanilia si se adauga, apoi, frisca si aroma de migdale. Faina se amesteca cu migdalele si cu drojdia.
Albusurile cu putina sare se bat spuma tare.
In pasta de unt, punem faina si, treptat, incet, putin cate putin, spuma de albusuri.
Aluatul se pune in forme, la mijlocul fiecareia infigem o bucata de martipan si lasam sa se odihneasca o jumatate de ora.
Cuptorul se incalzeste la 180 de grade.
In aproximativ 20 de minute, briosele vor fi coapte.
Pot fi servite dupa ce s-au racit putin.
Alte retete recomandate:
Briose cu multa ciocolata
Mega briose
Briose cu mere si cascaval copt
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeHranitor si dietetic!!!
Supa crema de legume si ardei coptO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneNu stiu altii cum sunt, insa mie cand mi se pune pata pe un ingredient il folosesc pana cand ma "satur" de el, in cazul...
Tort cu ananas si mascarponeIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii