Prajituri

Reteta Briose Padurea Neagra

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 35m 
moni_512 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Briose cu ciocolata pentru Halloween"
 
Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de briose Padurea Neagra sunt necesare urmatoarele ingrediente: compot de visine, bicarbonat, faina, praf de copt, cacao, oua, zahar, unt, ciocolata, chefir, frisca.

ingrediente

   20 dkg compot de visine
   26 dkg faina
   1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
   2 1/2 lingurite praf de copt
   3-4 linguri praf de cacao
   4-5 linguri ciocolata de decor
   2 oua
   12 dkg zahar
   12
   5 dkg unt topit/margarina
   2
   2 dl chefir
    
Decor:
   6 linguri zeama de visine
   2 dl frisca
   zahar dupa gust
   12 visine
   ciocolata

mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180 de grade C. Tapeteaza formele de briose cu hartie de copt. Lasa la scurs compotul de visine si taie-le marunt. Amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, praful de cacao si cu ciocolata de decor.




Bate ouale spuma, impreuna cu zaharul, apoi adauga untul si chefirul. Adauga in portii mici, la amestecul cu oua, cel cu faina, si uniformizeaza-le, la sfarsit adauga visinele taiate marunt.




Umple formele cu aluat, si lasa la copt aprox. 20 de minute. Lasa briosele sa se raceasca in forme 5-10 minute, apoi scoate-le si lasa-le sa se raceasca complet. Insiropeaza fiecare briosa cu 2 lingurite de zeama de visine.




Amesteca frisca cu zaharul. Pune deasupra fiecarei briose 2 linguri de frisca, iar deasupra decoreaza cu o visina si presara cu ciocolata de decor. Poti inlocui zeama de visine cu palinca de visine sau de cirese.


Briosele Padurea Neagra pot fi servite imediat.

Incearca si Savarina cu frisca de albus
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Padurea Neagra" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.