Pentru a prepara aceasta reteta de briose proaspete de dimineata sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, bicarbonat, stafide, fulgi de cocos, oua, aroma de vanilie, zahar, morcovi, scortisoara, alune, mar, ulei.
Incalzeste cuptorul la 175 de grade C. Tapeteaza formele de briose cu hartie de copt. Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu, sarea, fulgii de cocos, stafidele, scortisoara si nucile.
Bate spuma galbenusurile cu zaharul si aroma, apoi adauga morcovii si merele, iar la sfarsit adauga amestecul cu faina.
Bate spuma albusurile si incorporeaza-le in aluat. Umple 2/3 din forme si pune la copt 25-30 de minute.
Pentru a evita spargerea spumei, adauga mai intai putin aluat la spuma, amesteca bine si adauga acest amestec la aluat.
Pot fi servite dupa ce s-au racit putin.
Alte retete recomandate:
Briose cu rom
Briose cu Bounty
Briose cu marmelada
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaNumai cand imi amintesc de tocanita taraneasca de cartofi, a mamei, preparata cu carne de porc de la oala cu untura, salivez....
Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumatIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii