Brownie cu crema de mascarpone, aceasta delicioasa reteta de negresa este absolut delicioasa.
Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, iar separat mixam ouale cu zaharul pana devine ca o spuma (aprox 5 minute). Cand ciocolata si untul s-au topit, amestecam bine si lasam sa se racoreasca cat sa nu fie fierbinte, dupa care adaugam in fir subtire la amestecul de oua si continuam sa mixam la viteza mica. Incorporam treptat faina amestecata in prealabil cu praful de copt si un praf de sare. Turnam aluatul intr-o tava (22 X 32) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit (180 grade) maxim 35 minute, in nici un caz mai mult deoarece vom obtine un blat uscat, iar farmecul blaturilor cu ciocolata este sa fie umede dupa racire.
Cand blatul este gata lasam sa se raceasca complet, iar in acest timp vom pregati crema.
Mai intai punem la hidratat gelatina in apa rece. Mixam galbenusurile cu zaharul farin pana isi mareste volumul si se deschide la culoare. Cu ajutorul unei spatule adaugam treptat mascarpone si pudra de vanilie si amestecam bine. Mixam frisca si punem deoparte cateva minute. Stoarcem gelatina si o topim pe baie de aburi. Adaugam la gelatina topita 2-3 linguri din compozitia de mascarpone, omogenizam bine si turnam peste restul de crema, amestecand bine. Incorporam treptat frisca batuta si intindem uniform peste blatul racit.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.
Pofta Buna!
Decoram negresa cu fulgi de ciocolata sau ce va place voua mai mult dupa care dam la frigider circa 2 ore pentru a se intari crema.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaNumai cand imi amintesc de tocanita taraneasca de cartofi, a mamei, preparata cu carne de porc de la oala cu untura, salivez....
Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumatIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii