Prajituri

Reteta Cataif

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
patri03 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se framanta un aluat pentru taitei din faina, doua oua si un praf de sare. Din acest aluat facem foi subtiri care se ruleaza si se taie cat mai fin. S

ingrediente

   2 oua
   o cana si jumatate de faina
   o cana de zahar
   un pliculet de zahar vanilat
   2 linguri de rom
   350 g frisca
   50 g unt
   sare

mod de preparare

Se framanta un aluat pentru taitei din faina, doua oua si un praf de sare. Din acest aluat facem foi subtiri care se ruleaza si se taie cat mai fin. Se presara faina pe o planseta si se intind taiteii obtinuti, pastrandu-se la cald. Dupa ce s-au uscat, taiteii se rumenesc in unt incins.


Se amesteca zaharul cu un pahar si jumatate de apa si se fierb, pana se leaga siropul. Se adauga zaharul vanilat, se unge cu unt o tava dreptunghiulara si se asaza taiteii. Se toarna siropul fierbinte deasupra si se introduce tava la cuptor pentru 20-25 de minute, la foc moderat.
Dupa ce s-a racit, se taie cataiful in bucati, se asaza pe un platou si se orneaza fiecare portie cu frisca.





Alte prajituri simple recomandate





Prajitura cu prune


Prajitura cu visine


Prajitura caise
Incearca si Tiramisu reţetă cu fructe
Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.