Prajituri

Reteta Cataif cu frisca

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:10m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se unge o tava cu unt (margarina) se aseaza fideaua in strat subtire si se da la cuptor la foc potrivit 10-15 min. , pana incepe sa se rumeneasca usor

ingrediente

   500g fidea
   400g zahar
   400g apa
   500g frisca
   1 esenta de rom
   zahar vanilat

mod de preparare

Se unge o tava cu unt (margarina) se aseaza fideaua in strat subtire si se da la cuptor la foc potrivit 10-15 min. , pana incepe sa se rumeneasca usor.





In acest timp facem siropul: se pune apa cu zaharul la fiert si dupa ce s-a legat (ca un sirop pentru dulceata), se da deoparte , se adauga esenta de rom si zaharul vanilat.





Se toarna fierbinte peste fideaua rumenita si se mai da la cuptor inca 20min.





Dupa ce se raceste vom vedea ca fideaua cu siropul s-a legat ca o foaie. Intindem frisca batuta cu zahar dupa gust.





Se lasa sa se raceasca 1 ora.
Incearca si Prajitura la pahar
Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif cu frisca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.