Cheesecake cu piure de ananas, perle de tapioca si dulceata de coacaze

O reteta fara coacere, delicioasa, usor de preparat, adorata de copii si nu numai...O pregatim de seara sa stea in voie la rece si a 2 zi gata minunatia de desert!!!

Portii
12
Timp pregatire
59 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu piure de ananas, perle de tapioca si dulceata de coacaze

Ingrediente

  • 300 g biscuiti fragezi
  • 1 pachet de unt sau Margarina
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit
  • 100 ml frisca lichida
  • piureul de ananas:
  • un compot mic (580 ml) de ananas bucati
  • 1 plic de gelatina(10 g)
  • umplutura de tapioca:
  • 1 ceasca de perle de tapioca
  • 250 ml lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 linguri de dulceata de coacaze
  • jeleul:
  • 2 plicuri tort jelle
  • un pahar de apa
  • 3-4 linguri de dulceata de coacaze

Mod de preparare

Biscuitii dati la robot, maruntiti, se framanta cu untul moale si miezul de nuca, apoi se intinde in strat uniform in forma de tort cu diametrul de 25 cm, se preseaza cu dosul unei linguri. Se scurg bucatile de ananas de sirop, apoi se dau la blender pana obtinem un piure fin.

Se mixeaza frisca pana se intareste si se amesteca cu piureul de ananas si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se amesteca bine totul, pana la o omogenizare perfecta, apoi se toarna peste blatul din biscuiti si se da la rece o ora. Intre timp, inmuiem perlutele de tapioca intr-un pahar cu apa cca. 30 minute, le scurgem si le punem la fiert in lapte, pana se ingroasa bine. Se dau la o parte si se lasa sa se raceasca bine, apoi se amesteca cu dulceata de coacaze si frisca mixata bine. Se intinde in strat uniform peste piureul de anans si se lasa de seara pana dimineata la frigider.

Dimineata se pregateste jeleul astfel: se amesteca dulceata cu apa, apoi se strecoara sucul lasat de fructe. Fructele de coacaze din dulceata se repartizeaza pe toata suprafata prajiturii din frigider. Sucul lasat se amesteca cu praful de tort gelle, intr-un ibric si se pune la fiert, amestecand continuu, pana da in 2-3 clocote, apoi se toarna deasupra prajiturii. Se mai lasa cca. 15 minute la rece, sa se intareasca jeleul, apoi putem portiona prajitura. Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa finlandeza cu somon
3
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Ciorba de perisoare din carne de pui
4
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Inghetata Bacio
Bucataras.RO

Inghetata Bacio

Nutella, pasta de alune (in cazul de fata pasta de nuci macadamia)... daca doriti si alune... o minunatie!

Inghetata Bacio
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!