Prajituri

Reteta Cheesecake cu rom si cafea

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 25m 
BakeUpArtist postat de
Postat pe: 10-12-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Cheesecake cu avocado si caramel cu lime- reteta video"
 
În preajma sărbătorilor, îmi place mult să prajituresc, ca oricui. Astăzi am făcut un cheesecake foarte aromat, care să țină de cald pe vremea asta alături de un cappuccino sau un ceai fierbinte.

ingrediente

6 portii

Blat:
   150 g biscuiti digestivi
   50 g unt
   1 lingura zahar pudra
Cheesecake:
   250 g crema de branza
   150 g smantana lichida
   3 linguri zahar pudra
   2 oua
   1 lingura cacao
   1 plic ness
   100 ml rom
   70 ml cafea preparata
   3-4 linguri faina
Ganache de ciocolata:
   100 g ciocolata 55% cacao
   50 ml smantana lichida

mod de preparare

Blat - Se sfărâmă biscuiții și se amestecă cu zahărul pudră și cu untul topit. Se amestecă bine și se presează pe tava de copt (am folosit o tavă cu pereți detașabili de 16 cm). Se coace simplu 10 minute. heesecake - Se mixează brânza cu zahărul până se încorporează. Separat, se amestecă cafeaua cu romul și se adaugă apoi peste brânză. Se adaugă și smântâna lichidă, ouăle, cacao, și se mixează bine. Apoi, adăugați făina treptat și mixați până este incorporată complet. Coaceți cheesecake-ul la foc mediu, pentru aproximativ 25 de minute; folosiți testul scobitorii. Pentru a evita crăparea acestuia, așezați o cratiță cu apă sub tava cu prăjitura.

Ganache de ciocolată - Topiți ciocolata pe baie de aburi. Când s-a topit, adăugați smântâna lichidă și amestecați energic până se încorporează. Trebuie să capete o textură fină și lucioasă. Decorați cheesecake-ul răcit.

Incearca si Cuibi de viespi facuti de bunica
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu rom si cafea" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.