O reteta usoara, racoritoare, rapida si fara coacere. SUPER BUNA.
Biscuitii se maruntesc in blender si se pune untul topit peste biscuitii macinati. Intr-o forma cu margini detasabile, se pune stratul de biscuiti si se da la rece pentru 30 minute. In cele 100 ml apa se pun 2 plicuri de gelatina si se lasa sa se umfle. Intre timp, blenduim branza de vaci pana devine ca o pasta, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si frisca lichida si se continua baterea cu mixerul cam 3 minute, pana creste crema (se cam dubleaza). Gelatina care deja s-a umflat se pune ca sa se dizolve in cele 100 ml lapte cald, dar nu fierbinte. (Gelatina pusa in laptele fierbinte nu se dizolva cum trebuie si nu isi face efectul ). Astfel gelatina dizolvata in lapte se amesteca cu crema de branza si astfel obtinem umplutura. Ciresele fara samburi se asaza roata dupa forma, adaugam 1/2 umplutura, apoi 1/2 din cantitatea de cirese, iar umplutura de branza si deasupra facem un jeleu de cirese. Ciresele ramase se pun pe foc cu 100 gr zahar si un plic de gelatina. Jeleul se lasa sa se racesca putin ( nu se pune fierbinte peste crema, riscam sa se taie), apoi il intindem deasupra. Se lasa la rece la frigider cam 4-5 ore.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloO reteta rapida, un aluat fraged si multa savoare.
Tarta sarata cu rosii si masline1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...
Biscuiti marmorati
Comentarii