Prajituri

Reteta Ciocolata de casa

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
BakeUpArtist postat de
Postat pe: 16-12-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Chec rece cu biscuiti si ciocolata"
 
>
În această perioadă a anului, nu ar trebui să lipsească din casă dulciurile. Ca să merg la sigur, astăzi am făcut o ciocolată de casă delicioasă care este pe placul tuturor.

ingrediente

6 portii

   250 g lapte praf
   50 g cacao
   100 ml apa
   120 g unt
   150 g zahar
   1 plic zahar vanilat
   1 lingura extract de vanilie
   50 g alune prajite
   30 g nuci prajite
   1 lingura stafide
   un praf de sare

mod de preparare

Se pun într-o crăticioară, apa, zahărul, zahărul vanilat și sarea, se amestecă până se dizvola și se lasă la fiert la foc mic, amestecând des, până ce se formează un sirop. Ca să știm când este gata, se picură puțin sirop în apă rece; când picătura nu se răspândește, se oprește focul. Se topește untul parțial și se adaugă peste sirop, amestecând până se încorporează complet, apoi se adaugă vanilia. Separat, se amestecă laptele praf cu cacao și apoi se adaugă treptat în sirop, mixând bine. După ce s-a încorporat amestecul uscat, se pot adăuga alunele, stafidele și nucile și se amestecă. Se tapetează un vas cu folie alimentară și se adaugă compoziția, nivelând bine. Se lasă la răcit într-un loc răcoros (nu în frigider) pentru 4 ore.
Incearca si Pandispan cu caise
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.