Prajituri

Reteta Clafoutis cu pere

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Clafoutis-ul cu pere este un desert de origine franceza. Acest desert cu fructe se prepara rapid si usor din faina, oua, prafd e copt, zahar, frisca, lapte si pere.

ingrediente

   100 gr faina
   3 oua
   1/2 plic praf de copt
   50 gr zahar pudra
   200 ml frisca lichida
   100 ml lapte
   2 plicuri zahar vanilat
   2 pere
   sare
   zahar pudra pentru decor

mod de preparare

Perele se taie, se curata de seminte si se lasa la scurs. Se bat ouale cu putina sare, apoi se adauga treptat zaharul pudra. Se toarna usor laptele cu frisca lichida si se bate usor cu telul, dupa care se incorporeaza faina, praful de copt si zaharul vanilat. Se bate pana se omogenizeaza bine. Se asaza feliile de pere intr-un vas uns si tapetat, se toarna compozitia peste si se orneaza cu cateva feliute de pere, dupa care se coace in cuptorul incins cca 40 de minute.


Se serveste dupa ce s-a racit, pudrat cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Placinta cu mere
Prajitura cu visine
Tort diplomat

Incearca si Prajitura cu caise si nuca de cocos
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu pere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.