Clafoutis-ul cu pere este un desert de origine franceza. Acest desert cu fructe se prepara rapid si usor din faina, oua, prafd e copt, zahar, frisca, lapte si pere.
Perele se taie, se curata de seminte si se lasa la scurs. Se bat ouale cu putina sare, apoi se adauga treptat zaharul pudra. Se toarna usor laptele cu frisca lichida si se bate usor cu telul, dupa care se incorporeaza faina, praful de copt si zaharul vanilat. Se bate pana se omogenizeaza bine. Se asaza feliile de pere intr-un vas uns si tapetat, se toarna compozitia peste si se orneaza cu cateva feliute de pere, dupa care se coace in cuptorul incins cca 40 de minute.
Se serveste dupa ce s-a racit, pudrat cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Placinta cu mere
Prajitura cu visine
Tort diplomat
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeTort aniversar: La multi ani,Madalina ! Ciocolata, ness, jeleu de coacaze rosii Pentru Reteta de tort cu crema de unt...
Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosiiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii