Clatite cu dulceata de portocale si de visine

Clatite cu dulceata de portocale si de visine este o reteta la care puteti aduce multe modificari. Atat la aluatul de clatite cat si la umplutura. In loc de dulceata de portocale si de vizine puteti folosi orice alt fel de dulceata de fructe.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Clatite cu dulceata de portocale si de visine

Ingrediente

  • Aluat de clatite:
  • 3 oua
  • 500 ml apa minerala sau lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300-400 g faina
  • 1-2 linguri ulei
  • un varf de cutit cu sare
  • 150 ml ulei pentru copt clatitele
  • dulceata de portocale si dulceata de visine

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul vanilat, adaugam apa sau laptele, 1-2 linguri ulei si faina in ploaie, in timp ce amestecam cu telul sa nu faca cocoloase. Intr-o tigaie se pune putin ulei, surplusul se scurge si se pune tigaia la incins. Cand s-a incins, luam cu un polonic din compozitie si turnam in tigaie. Repede rotim tigaia, pentru intinderea compozitiei si lasam cam 3 min, dupa care cu un pic de indemanare +aruncare intoarcem foaia de clatita pe partea cealalta.
Lasam tot 3 min, apoi rasturnam pe un platou sau farfurie si se umplu cu dulceata. Se servesc 2 clatite la portie, o clatita cu dulceata de visine si o clatita cu dulceata de portocale.

Dulceata de portocale

2


300 g coaja portocale,500 g zahar tos,apa 300 ml,zeama de lamaie.
Coaja de portocala, numai partea portocalie, se taie fasii cu cutitul si o lasam o zi in apa rece. Dupa o zi, punem coaja la fiert si lasam o ora. Dupa o ora, aruncam apa si punem coaja iar, la fiert.O incercam muscand din ea,cand a inceput sa se inmoaie, scoatem coaja la racit. Dupa ce s-a racit,taiem coaja de portocala in bucatele.
Intr-o oala punem 300 ml apa si 500-600 g zahar tos, lasam sa fiarba, cand a inceput sa se lege punem coaja de portocala, Lasam sa fiarbe cam 30 min si punem putina zeama de lamaie, sa nu se zahariseasca, cat sta dulceata in borcan. Punem dulceata in borcane, cat este fierbinte si imediat punem capacul.

Dulceata de visine:

2


500 g visine, 600 g zahar tos, 200 ml apa, zeama de lamaie. Punem visinele,fara samburi,intr-un castron si deasupra lor presaram 100 g zahar sa-si lase zeama. Intr-o oala punem apa la fiert cu zaharul ramas si sucul de la visine. Cand incepe sa se lege punem visinele, iar dupa o ora punem zeama de la o lamaie.
Dupa 30 min, inca fierbinte se pune in borcanele si punem capacele.


Se servesc pudrate cu zahar pudra sau topping de fructe sau topping ciocolata.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Salata orientala
Bucataras.RO

Salata orientala

Salata orientala
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!