Prajituri

Reteta culinara Cornulete delicioase de post

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Cornuletele delicioase de post se fac usor. Pentru aceasta reteta va trebuie ulei, zahar, apa minerala si o vanilie.

ingrediente

   500 ml apa minerala
   300 ml ulei
   200 g zahar
   coaja de la o lamaie
   sare
   o vanilie
   drojdie cat o nuca
   un varf de lingurita bicarbonat
   aprox 1 kg faina
   2 linguri de cacao
   60 g cocos

mod de preparare

Pentru cornuletele delicioase de post se framanta un aluat molicel, care se imparte in doua - o parte se termina de framantat si se lasa sa stea timp de zece minute, iar la a doua parte se adauga doua linguri de cacao si se framanta pana la capat. Dupa ce s-a framantat, se imparte fiecare parte in opt parti egale, se intinde cu mana unsa cu ulei sau cu sucitorul, fiecare parte de aluat, apoi se pune una peste alta si se taie in opt parti. Pe fiecare bucatica, se pune rahat sau magiun si se ruleaza. Dupa aceea, se pun in tavi, se lasa o jumatate de ora sa creasca, apoi se dau la copt. Dupa ce s-au copt, se insiropeaza; siropul se face din 200 g zahar si o cana de apa, care se fierb timp de 5 minute. Se adauga o vanilie sau esenta de rom.
Dupa ce insiropam cornuletele delicioase de post, le dam prin nuca de cocos si le servim.

Incearca si Prajitura cu smochine
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete delicioase de post" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite