Coronita cu ciocolata si rahat

Mai intai drojdia se pune intr-un castronel cu o Lg faina, 50 ml lapte si o lingurita (lg ) de zahar, si se lasa langa o sursa de caldura pana cand cr

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
ridicata
Coronita cu ciocolata si rahat

Ingrediente

  • 600 gr faina(4 CESTI (CUPS ))
  • 75 gr unt
  • 2 oua
  • 25 gr drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata( la plic)
  • 200 ml lapte caldut
  • coaja rasa de la o portocala sau lamaie
  • esente ( eu am pus de portocale in a doua varianta
  • in prima am pus lamaie )
  • 5 linguri zahar
  • un strop de sare(1/2 lg ( lingurita ))
  • Pentru uns foaia ne trebuie 50 gr unt topit
  • Pentru umplutura: ciocolata taiata marunt neagra si alba (2-3 bucati ptr fiecare culoare
  • in cazul ciocolatei menaj.oricum in total 200 g )
  • Pentru uns deasupra: 1 galbenus
  • 50 ml lapte

Mod de preparare

Mai intai drojdia se pune intr-un castronel cu o Lg faina, 50 ml lapte si o lingurita (lg ) de zahar, si se lasa langa o sursa de caldura pana cand creste.

Faina se pune intr-un castron mare, se toarna drojdia, zaharul, praful de sare, untul taiat cubulete, laptele, ouale si esentele .

Se framanta toate cca 20 minute. Daca aveti masina de facut paine, este foarte bine, ca face ea toata munca de framantare in locul dumneavoastra.. Puneti ingredientele in ordinea aratata de cartea aparatului vostru(eu topesc untul la cuptorul cu microunde ).de regula ingredientele lichide ,urmate de cele solide si faceti ciclul de framantare al painii albe sau al briosei ,care dureaza cam 30 minute.

Dupa care scoateti aluatul si puneti-l la dospit 1 ora intr-un loc caldut, ferit de curenti.Asta e operatie comuna cu cei care nu framanta aluatul la masina de paine.

eu pun aluatul intr-un castron acoperit cu un servet curat si il pun pe aragaz,care are cuptorul pornit.

Dupa ce aluatul a dospit, se intinde cu sucitorul o foaie de cca 1 cm,cam 40x40 cm care se unge cu untul topit si se presara ciocolata taiata cubulete ,rahat sau ce vreti dumneavoastra ca umplutura.

Dupa ce am presarat ciocolata si rahatul uniform pe toata suprafata, rulam foaia strans, pana se formeaza un rulou. Dupa ce am format ruloul, il taiam transversal in rondele de cca 2 cm.

In tava de tort,( diametru 26-27 ) punem hartie de copt si aranjam rondelele de aluat taiate ,in cerc, petrecandu-se una cate una. Lasam apoi la dospit pentru inca 1 ora.

Dupa care bagam la cuptorul prealabil incalzit la 180 de grade si il tinem pana trece proba scobitorii,in jur de 40-50 de minute,functie de cuptorul fiecaruia.
Pofta buna!

Reteta Coronita cu ciocolata si rahat a fost propusa de pansy pe forum culinar.ro

Alte retete de cozonac gasiti aici:

Cozonac impletit,

Cozonaci Babani,

Cozonac Mariana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Prajitura de post, cu suc de rosii
3
Dulciuri

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Muffins cu lime si ciocolata alba
4
Prajituri

Muffins cu lime si ciocolata alba

Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...

Muffins cu lime si ciocolata alba
Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovaz
5
Mancaruri cu legume

Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovaz

Ardeii umpluti cu ciuperci sunt gustosi si extrem de simplu de preparat. Mai contin rosii, fulgi de ovaz, boia, sare si piper.

Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovaz
Parteneri
Lasagna cu spanac si branzeturi
Bucataras.RO

Lasagna cu spanac si branzeturi

Pentru că am vrut să facem o pauză de la preparatele cu carne, după sărbători, am preparat o delicioasă lasagna cu...

Lasagna cu spanac si branzeturi
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga