Prajituri

Reteta Coronita cu ciocolata si rahat

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 3h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Mai intai drojdia se pune intr-un castronel cu o Lg faina, 50 ml lapte si o lingurita (lg ) de zahar, si se lasa langa o sursa de caldura pana cand cr

ingrediente

   600 gr faina(4 CESTI (CUPS ))
   75 gr unt
   2 oua
   25 gr drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata( la plic)
   200 ml lapte caldut
   coaja rasa de la o portocala sau lamaie
   esente ( eu am pus de portocale in a doua varianta
   in prima am pus lamaie )
   5 linguri zahar
   un strop de sare(1/2 lg ( lingurita ))
   Pentru uns foaia ne trebuie 50 gr unt topit
   Pentru umplutura: ciocolata taiata marunt neagra si alba (2-3 bucati ptr fiecare culoare
   in cazul ciocolatei menaj.oricum in total 200 g )
   Pentru uns deasupra: 1 galbenus
   50 ml lapte

mod de preparare

Mai intai drojdia se pune intr-un castronel cu o Lg faina, 50 ml lapte si o lingurita (lg ) de zahar, si se lasa langa o sursa de caldura pana cand creste.





Faina se pune intr-un castron mare, se toarna drojdia, zaharul, praful de sare, untul taiat cubulete, laptele, ouale si esentele .





Se framanta toate cca 20 minute. Daca aveti masina de facut paine, este foarte bine, ca face ea toata munca de framantare in locul dumneavoastra.. Puneti ingredientele in ordinea aratata de cartea aparatului vostru(eu topesc untul la cuptorul cu microunde ).de regula ingredientele lichide ,urmate de cele solide si faceti ciclul de framantare al painii albe sau al briosei ,care dureaza cam 30 minute.





Dupa care scoateti aluatul si puneti-l la dospit 1 ora intr-un loc caldut, ferit de curenti.Asta e operatie comuna cu cei care nu framanta aluatul la masina de paine.


eu pun aluatul intr-un castron acoperit cu un servet curat si il pun pe aragaz,care are cuptorul pornit.





Dupa ce aluatul a dospit, se intinde cu sucitorul o foaie de cca 1 cm,cam 40x40 cm care se unge cu untul topit si se presara ciocolata taiata cubulete ,rahat sau ce vreti dumneavoastra ca umplutura.


Dupa ce am presarat ciocolata si rahatul uniform pe toata suprafata, rulam foaia strans, pana se formeaza un rulou. Dupa ce am format ruloul, il taiam transversal in rondele de cca 2 cm.





In tava de tort,( diametru 26-27 ) punem hartie de copt si aranjam rondelele de aluat taiate ,in cerc, petrecandu-se una cate una. Lasam apoi la dospit pentru inca 1 ora.





Dupa care bagam la cuptorul prealabil incalzit la 180 de grade si il tinem pana trece proba scobitorii,in jur de 40-50 de minute,functie de cuptorul fiecaruia.
Pofta buna!





Reteta Coronita cu ciocolata si rahat a fost propusa de pansy pe forum culinar.ro





Alte retete de cozonac gasiti aici:


Cozonac impletit,


Cozonaci Babani,


Cozonac Mariana
Incearca si Negresa cu nuci si sos de cafea
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu ciocolata si rahat" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.