Prajituri

Reteta Cosulete de cataif cu frisca

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Cosuletele de cataif cu frisca sunt un desert simplu si rapid, foarte delicios si ingenios prezentat, potrivit pentru masa de Paste.

ingrediente

   200g taitei cataif
   130g unt
   frisca batuta
Siropul:
   1 1/2 pahar cu apa
   150 g zahar
   vanilie
   Oua de ciocolata pentru decor

mod de preparare

Se pune untul intr-o tigaie mare cu coada. Cand untul este fierbinte, se pun taiteii sa se rumeneasca, intorcandu-i usor cu furculita, ca sa nu se sfarime. Daca nu incap toti odata, se rumenesc pe rand.
Se pun apoi toti intr-o tava dreptunghiulara si se asaza cu furculita, astfel incat sa formeze un strat egal. Se toarna deasupra un sirop clocotit, nu prea legat, facut din apa, zahar si vanilie. Se dau la cuptor si se tin pana ce tot siropul a fost absorbit, iar cataiful este bine prins. Dupa ce s-a racit, se taie in cercuri de 5 — 6 cm, se scot cu grija cu un cutit lat, ca sa nu se sfarame.




Se aseaza fiecare bucata pe un platou, se umplu cu frisca batuta si se decoreaza cu oua colorate de ciocolata.


Cosuletele de cataif cu frisca se servesc pe platoul cu prajituri de Paste.

Incearca si Trandafiri pe zapada
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete de cataif cu frisca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.