Prajituri

Reteta Cosulete exotice cu tapioca si spuma aromata

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
gatire reteta 30m 
Ursan Anisoara Anisoara postat de
Postat pe: 15-07-2017
Adaugă în cartea de bucate
Deosebit de prezentabile, pline de culoare si savoare!

ingrediente

10 portii

   Blat (pentru tava de 22/25cm)
   6 linguri de gris
   100 g zahar
   125 ml lapte
   50 ml ulei
   2 linguri varfuite cu pudra de roscove
   esenta rom
   2 oua
   un praf de sare
umplutura:
   1 ceasca perle tapioca
   2 cani de lapte
   2 linguri de zahar
   200 ml frisca lichida
   un plic de gelatina(10 g)
   200 ml sirop concentrat din zmeura
   cateva fructe de zmeura si cateva afine
   decor 5 fructe de kiwi
   zmeura
   afine proaspete

mod de preparare

Se pune grisul la inmuiat in lapte, in care punem esenta, zaharul si uleiul. Lasam cca. 30 minute, dupa care mixam cu un praf de sare, adaugand ouale, pudra de roscove si o lingurita de praf de copt. Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt, apoi adaugam aluatul si dam la copt, primele 5 minute la foc iute, apoi dam inca 15 la foc mic. Se coace blatul si se desface de pe hartie. Vom taia blatul cu gura unui pahar care sa aiba diametrul aproximativ egal cu cel al formelor (eu am luat din aluminiu, dar la fel de bine merg si cele din silicon). Obtinem 10 discuri pe care le vom aranja in fiecare forma de aluminiu.

Se curata fructele de kiwi de coaja, apoi se taie in jumatati de felii, potrivit de groase, cu care se tapeteaza marginea formelor. Se fierbe tapioca pe care am inmuiat-o in lapte dulce cam o ora. Se fierbe la foc domol, pana scade laptele si perlele de tapioca raman aproape transparente. Se lasa sa se raceasca bine. Dupa ce s-au racit, se incorporeaza cate un pic de sirop concentrat de zmeura, ccca 100 ml. Se mixeaza si frisca pana se intareste, apoi incorporam si in ea restul de sirop concentrat ramas. Se hidrateaza un plic de gelatina in 50 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie. Se toarna jumatate in tapioca, jumatate in frisca. Se umplu formele de aluminiu cu tapioca, se presara cateva fructe proaspete de zmeura si afine, se decoreaza cu un pos cu frisca aromata cu sirop, apoi decoram cu zmeura si afine.

Se lasa peste noapte la frigidre si se scot cu grija din forma a 2 a zi. Pofta buna!!

Incearca si Prajitura trandafir
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete exotice cu tapioca si spuma aromata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.