Prajituri

Reteta Cubulete cu crema de branza, miere si migdale caramelizate

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:45m 
liana10 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Cubulete cu crema de branza, miere si migdale caramelizate este o prajitura absolut delicioasa, potrivita pentru o gustare dulce sau pentru orice sarbatoare.

ingrediente

Pentru aluat:
   500g faina
   1 cub drojdie proaspata sau1 plic drojdie uscata
   50g zahar
   220ml lapte cald
   1 praf de sare
   100g unt
   1 ou.
    
Pentru caramelul de migdale:
   200g zahar
   100g unt
   200g migdale
   100ml smantana dulce.
    
Pentru umplutura:
   600g branzica cu smantana Delaco
   125g miere
   150g iaurt
   3 foi de gelatina sau1 plic gelatina
   50ml suc proaspat de portocale sau lamaie
   miere pentru decor.

mod de preparare

Aluatul:




pui faina intr-un vas, faci o adancitura in mijloc, torni laptele caldut amestecat cu drojdia si zaharul, amesteci,acoperi cu un servet si lasi sa dospeasca 30 de minute. Eu am pus vasul pe aragazul cu cuptorul pornit.
Incorporezi oul, sarea, untul si framanti bine.
Lasi la dospit inca o ora.

Caramelul:




caramelizezi zaharul, adica pui zaharul intr-o tigaie si lasi sa se topeasca, adica sa se caramelizeze, pui untul-ATENTIE, SFARAIE RAU DE TOT!!!,fulgii de migdale-eu am avut doar o punga de fulgi si o punga de bucatele de migdale-torni smantana lichida, adica frisca, amesteci si dai deoparte.

Framanti din nou aluatul, intinzi o foaie pe care o asezi in tava Delimano sau o alta pe care o tapetezi cu hartie de copt.
Intinzi migdalele caramelizate si coci in cuptorul preincalzit 20-30 de minute. Lasi sa se raceasca in tava.

Inmoi gelatina in putina apa rece. Amesteci crema de branza cu mierea si iaurtul. Incalzesti sucul de portocale cu gelatina stoarsa-eu am folosit un plic de gelatina, nu foi-le pui in crema de branza si amesteci bine.
Eu am avut doar doua cutii de branza cu smantana de la Delaco, am adaugat o banana si un plic de zahar vanilat,
plus 150ml frisca lichida batuta-ca sa compensez cele 200g de branza lipsa.

Tai blatul in doua, pui crema de branza si acoperi cu bucata de blat cu migdale.

Amesteci trei linguri cu miere cu putina apa, o incalzesti la foc mic si ungi prajitura.




Prajitura cu crema de branza, miere si migdale caramelizate a fost delicioasa! Dupa ce a stat peste noapte la frigider, caramelul s-a inmuiat si a intrat in foaie, lasandu-l aromat si pufos.

Incearca si Prajiturici din cartofi
Daca ti-a placut reteta noastra "Cubulete cu crema de branza, miere si migdale caramelizate" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.