Deliciu cu ciocolata si capsuni

Deliciu cu ciocolata si caspuni este un desert delicios cu biscuiti, ciocolata si capsuni. Nu este atat de greu de pregatit si poate fi facut si cu alte fructe. Este o rulada perfecta si pentru mesele de sarbatoare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Deliciu cu ciocolata si capsuni

Ingrediente

  • Blatul de biscuit:
  • 125 g biscuiti picnic
  • 100g arahide
  • 100g unt sau margarina
  • 100 g ciocolata alba.
  •  
  • Crema:
  • 3 oua intregi
  • 6 lg zahar
  • 250ml frisca
  • 100g ciocolata neagra
  • 4 lg garrone orange
  • 10 g gelatina hidratata in 4 lg de apa.
  •  
  • Jeleu de capsuni:
  • 200g capsune date prin blender sau pasate cu o furculita
  • 3 lg cu zahar
  • 1 lg zeama de lamaie si
  • 5 g de gelatina hidratata in 2 lg de apa.
  •  
  • Glazura:
  • 100 ml frisca si 150 g ciocolata.

Mod de preparare

Blatul: se macina arahidele (prin robot sa nu fie prea marunte), biscuitii la fel, se topeste untul, se topeste ciocolata si se amesteca bine toate ingredientele impreuna. Intr-o tava de chec cu fundul rotund, se pune folie si se imbraca peretii cu aceasta compozitie.

Jeleu capsuni: capsunele se pun in cratita pe foc cu zaharul si zeama de lamaie. Se lasa 1 minut sa fiarba si se pune gelatina, se da deoparte, se lasa la racit.

Crema: Ouale impreuna cu zaharul se bat pe baie de abur pana isi dubleaza volumul si se ingroasa apoi se lasa deoparte sa se raceasca. Frisca se bate bine pana se intareste, apoi se amesteca cu crema de oua si se mixeaza bine. Se imparte compozitia in doua: intr-o parte se pune ciocolata topita si jumate din gelatina hidratata. Se amesteca bine si se pune apoi crema in tavita de chec.

Peste crema se pune jeleul de capsuni si se da la congelator 15 minute pana se intareste. Peste jeleul de capsuni se pune jumatatea cealalta de crema in care se amesteca cele 4 lg cu garrone si restul de gelatina.

Deasupra se pune un rand de biscuiti si se da la rece. Dupa o ora, se intoarce roll-ul pe un gratar si se imbraca in glazura de ciocolata.

Ciocolata se topeste in cratita pe abur impreuna cu frisca si apoi pusa peste roll. Deasupra se orneaza cu cateva capsune.

Reteta Deliciu cu ciocolata si capsuni a fost propusa de lissa pe forum culinar.ro


Serviti desertul cu capsuni si biscuiti dupa ce s-a intarit glazura, de la rece. Poate fi pregatit foarte usor si cu alte fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
Gem de gutui cu vanilie si scortisoara
Bucataras.RO

Gem de gutui cu vanilie si scortisoara

Pentru ca avem la tara un gutui ce ne rasfata an de an cu gutui mari si frumoase, zilele trecute am pregatit acest gustos si...

Gem de gutui cu vanilie si scortisoara
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!