Prajituri

Reteta Desert Kinder Pingui

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
DeliciousFlavours postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Reteta desert de gris cu migdale (reteta video)"
 
Kinder Pingui

ingrediente

Ingrediente blat:
   2X 3 oua
   2X 50 gr zahar
   2X 15 ml lapte
   2X 70 ml ulei
   2X 25 gr gris fin
   2X 15 gr cacao
   2X 40 gr faina
   2X 1 linguri miere
   2X 1/2 lingurita praf de copt
   2X 1/2 pliculet zahar vanilat
Ingrediente crema:
   300 gr lapte condensat
   300 ml smantana pentru frisca
   100 ml lapte
   4 foi gelatina
   2 pliculete zahar vanilat
Ingrediente glazura 1:
   60 gr ciocolata
   35 gr unt/margarina
   1 lingura ulei
   1 lingurita apa
Ingrediente glazura 2:
   100 gr ciocolata
   50 gr unt/margarina
   50 ml smantana pentru frisca

mod de preparare

Desertul Kinder Pingui este o prajitura delicioasa cu blat de cacao si crema de frisca. Facem 2 blaturi astfel: galbenusurile le batem cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o spuma cremoasa. Faina o amestecam cu praful de copt, grisul si cacaoa si adaugam la crema de galbenusuri. Adaugam apoi treptat laptele, uleiul si mierea. Separat batem albusurile spuma tare cu un strop de sare si incorporam incet cu o lingura de lemn in amestecul de galbenusuri. Turnam amestecul intr-o tava (23/33) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 20 minute.
Intre timp vom pregati crema. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Laptele condensat il amestecam cu 50 ml lapte, iar in restul de lapte incalzit dizolvam gelatina scursa de apa in care am hidratat-o. Amestecam pana se dizolva complet si o adaugam in laptele condensat, mixand usor. Smantana pentru frisca o batem cu zaharul vanilat pana devine tare, apoi o incorporam treptat si usor in amestecul de lapte condensat. Lasam la rece pana cand se intareste putin.
Intindem jumatate din crema pe un blat (racit) si dam din nou la rece, timp in care vom pregati prima glazura. Punem toate ingredientele intr-un vas si le topim la foc mic. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Turnam peste crema si intindem usor avand grija sa nu se amestece cu crema. Dam din nou la rece pana se intareste glazura, apoi intindem cealalta jumatate din crema, acoperim cu al doilea blat si intindem uniform a doua glazura, care o pregatim exact la fel ca si prima glazura, doar ca o intindem calda. Prajitura dam din nou la rece pana se intareste glazura de deasupra.
Desertul Kinder Pingui se taie cu un cutit bine ascutit si umezit cu apa fierbinte.

Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.


Incearca si Pasca cu ciocolata si branza
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Kinder Pingui" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.