Prajituri

Reteta Ecler cu ciocolata si cafea

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h 
andreea-georgiana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Eclere pas cu pas (reteta video)"
 
>
Eclerele cu ciocolata si cafea sunt niste prajituri de casa delicioase. Pregatirile incep cu aluatul pentru ecler. Apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot.

ingrediente

Coji de eclere:
   125 g faina
   100 ml ulei
   250 ml apa
   3 oua
   un praf de sare
Crema:
   4 galbenusuri
   5 linguri de zahar
   5 linguri de amidon
   450 ml lapte
   un plic ness(18 g)
   50 g ciocolata
   2 linguri cacao
Decor:
   250 ml frisca
   75 g ciocolata neagra
   2 linguri lapte
   1 linguri unt
   50 g ciocolata alba

mod de preparare

Pregatirile incep cu aluatul pentru ecler. Apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot. Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat. Se lasa la racit. Cand este complet rece se adauga ouale pe rand (nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul) si devine un aluat lipicios. Se toarna intr-un pos si se deseneaza bastonase in tava. Se dau la cuptor aprox 30 min(pana se rumenesc deasupra). Primele 15 min focul se lasa mare pentru a creste apoi se da la minim. NU SE DESCHIDE USA!!!Cel mai bine ar fi sa le lasati 10 min dupa ce ati oprit focul in aragaz sa se raceasca pentru a nu se lasa.



Crema:



Laptele se amesteca cu cafeaua, cacaua si ciocolata si se pune la incalzit pana se topeste ciocolata.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin albicoase,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Cand ciocolata s-a topit se toarna amestecul peste oua in fir subtire si se amesteca continuu.Se pune amestecul in cratita si se pune pe foc mic amestecand incontinuu pana se ingroase ca o budinca. Se lasa la racit.



Glazura:



Ciocolata rupta bucati se pune intr-un castron impreuna cu laptele ssi untul si se da la micorunde 1 min,apoi se amesteca si daca nu s-a topit bine ciocolata se mai da 1 min.


Se taie capacelul eclerelor cu ciocolata si cafea, se pune crema, frisca si capacelul. Se glazureaza cu ciocolata topita si se orneaza cu ciocolata alba.

Incearca si Rulada cu nuca de cocos
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler cu ciocolata si cafea" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.