Eclere: Se pune untul, apa si sarea la foc. Cand da in clocot se ia tigaia de de foc si se adauga faina; se amesteca foarte bine. Apoi se pune din no
Eclere:
Se pune untul, apa si sarea la foc. Cand da in clocot se ia tigaia de de foc si se adauga faina; se amesteca foarte bine. Apoi se pune din nou pe foc si se mai fierbe putin la foc potrivit. Se ia de pe foc si se raceste compozitia intr-o cratita cu apa. Cand este aproape rece se adauga pe rand ouale si se amesteca bine. Se pune aluatul sub forma de bastonase intr-o tava pe care o ungi cu putin unt sau margarina. Se baga tava in cuptorul incalzit la foc potrivit (400F sau 200 grade celsius) pentru 30 minute. Numai dupa 20 minute se poate deschide cuptorul altfel nu vor mai creste frumos.
Crema cacao:
Intr-un vas pe pun: zaharul, faina, cacao si la urma laptele si se pune pe foc. Se fierbe pana se ingroasa amestecand continuu ca sa nu iasa cu cocoloase. Cand este gata se ia de pe foc, se adauga untul sau margarina si esenta de rom (sau/si zahar vanilat). Se lasa sa se raceasca.
Glazura:
Toate ingredientele se fierb.
Cand eclerele sunt gata si s-au racit se taie pe lateral si capacelele se baga pe rand in glazura calda si se lasa sa se raceasca. Pe baza eclerului se pune crema, apoi frisca si deasupra se pune capacelul cu glazura.
Se dau la rece.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPentru o zi speciala, un tort special...Ma rog, era un motiv bine intemeiat sa pregatesc ceva dulce. Dar de data...
Desert tort inima cu mousse si jeleu de visineIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii