Prajituri

Reteta Eclere

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:30m 
Suduc Ana 4258 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pun pe foc apa si uleiul. Cand fierbe se adauga faina amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Dupa incorporarea completa a fainii se ia de pe fo

ingrediente

   10 oua
   2 1/2 cani de faina
   5 l apa
   1 cana ulei
   sare
   Pentru crema: 1 l lapte
   1/4 kg zahar
   8 linguri faina
   10 pliculete zahar vanilat

mod de preparare

Se pun pe foc apa si uleiul. Cand fierbe se adauga faina amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Dupa incorporarea completa a fainii se ia de pe foc compozitia. Se adauga oualele unul cate unul amestecand foarte bine dupa fiecare. Se pun in tava sub forma de bastonase. Cuptorul trebuie sa fie la foc iute initial si dupa ce cresc bastonasele se da la foc mic pana se rumenesc usor deasupra. Se scot de la cuptor si dupa ce s-au racit se taie pe laterala pentru a putea fi introdusa crema. Pe deasupra se poate pune ciocolata topita sau o crema facuta din: 4 linguri cacao, 10 linguri apa, 10 linguri zahar, un sfert de pachet de unt, ce se pun pe foc amestecand incontinuu pana capata o consistenta cremoasa. Dupa racire crema se intareste.

Crema: Se amesteca laptele cu faina si zaharul si se pune amestecul pe foc. Se amesteca incontinuu pana se ingroasa. (daca se doreste crema mai groasa se mai poate adauga faina). Se adauga zaharul vanilat dupa ce se raceste crema.
Incearca si Tarta cu banane si nectarine
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite