Prajituri

Reteta Eclere

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gabitza69 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Eclere pas cu pas (reteta video)"
 
Eclerele nu sunt deloc greu de preparat, contrar asteptarilor. Aluatul oparit folosit la reteta de ecler este chiar simplu de facut.

ingrediente

   350 ml apa
   250gr margarina
   200 gr faina
   2 l lapte
   5 plicuri budinca de vanilie
   500 gr ciocolata menaj
   10 linguri ulei
   200 ml frisca lichida

mod de preparare

350ml apa, 250gr margarina se fierb pe foc pana se topeste margarina apoi se adauga 200gr faina si se amesteca pana se face o pasta. Se ia de pe foc si se adauga pe rand 7-8 oua. Se pune cu lingura in tava unsa cu ulei si se coc la foc mijlociu aproximativ 30 minute. Se lasa sa se raceasca.
Apoi se vor taia la baza si se vor umple cu urmatoarea compozitie: 2 l lapte si 5 plicuri budinca de vanilie (sau dupa preferinte) care se prepara dupa instructiunile de pe plic. Cand budinca e rece se umplu eclerele.
Glazura 500gr ciocolata menaj se topeste la foc foarte mic cu 10 linguri ulei alimentar. Fiecare ecler se trece prin ciocolata topita se lasa sa se usuce ciocolata, apoi se orneaza cu frisca.


Eclerele se servesc pe un platou, potrivite fiind la orice sarbatoare.

Incearca si Cuib de viespi cu nuca
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.