Eclerele nu sunt deloc greu de preparat, contrar asteptarilor. Aluatul oparit folosit la reteta de ecler este chiar simplu de facut.
350ml apa, 250gr margarina se fierb pe foc pana se topeste margarina apoi se adauga 200gr faina si se amesteca pana se face o pasta. Se ia de pe foc si se adauga pe rand 7-8 oua. Se pune cu lingura in tava unsa cu ulei si se coc la foc mijlociu aproximativ 30 minute. Se lasa sa se raceasca.
Apoi se vor taia la baza si se vor umple cu urmatoarea compozitie: 2 l lapte si 5 plicuri budinca de vanilie (sau dupa preferinte) care se prepara dupa instructiunile de pe plic. Cand budinca e rece se umplu eclerele.
Glazura 500gr ciocolata menaj se topeste la foc foarte mic cu 10 linguri ulei alimentar. Fiecare ecler se trece prin ciocolata topita se lasa sa se usuce ciocolata, apoi se orneaza cu frisca.
Eclerele se servesc pe un platou, potrivite fiind la orice sarbatoare.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiÎmi notasem această rețetă de la Oana de multa vreme, încă nu aveam cont aici, așa că am hotărât să...
Gogosari in sos de rosiiIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii