Eclere cu crema de ananas

Eclerele sunt un desert foarte gustos. Mie imi place sa fac acest aluat de gogosele foarte pufoas si simplu de facut. Le fac destul de des dar nu intotdeauna le pun cu posul ca sa aiba forma eclerelor bine cunoscute de toti. E mult mai simplu de pus cu lingura desi obtii forme neregulate gustul ramane acelasi. Azi va aduc o reteta de eclere cu o umplutura minunata si anume crema de ananas. Aceasta crema este una usor acrisoara cu o puternica aroma de ananas.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Eclere cu crema de ananas

Ingrediente

  • -125 gr faina
  • -100 gr ulei sau margarina
  • -250 ml apa
  • -putina sare
  • -3 oua mari
  • -1 cutie compot de ananas -vom folosi toata pulpa si 100 ml sirop
  • -150 gr zahar
  • -30gr amidon
  • -3 galbenusuri
  • -100 ml frisca
  • Crema :
  • Aluat:
  • -100 gr mascarpone

Mod de preparare

Coji:

Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa, grasimea si sarea. Cand da primul clocot se da deoparte craticioara si se adauga toata faina amestecand energic. Amestecam pana cand aluatul se strange tot si se desprinde de pe peretii vasului. Lasam aluatul la racit. Cand este aprope rece se adauga ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Pe o tava mare tapetata cu hartie de copt formam eclerele cu ajutorului unui posh. Lasati distanta intre ele deoarece vor creste la cuptor. Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade.


Atentie mare : nu deschidem cuptorul in primele 20 minute. Trebuie coapte cam 30 -35 minute, nu mai putin.


Crema:

Dintr-o conserva de ananas fom folosi toata pulpa si doar 100 ml sirop. Conserva de ananas o strecuram. Pulpa de ananas o punem intr-un blender si o pasam bine ca sa obtinem un piure Intr-o oala punem galbenusurile, amidonul, sucul de ananas si zaharul si le amestecam bine ca sa nu fie cocoloase. Punem oala pe foc mic si amestecam incontinu pana cand obtinem o crema groasa ca si o budinca. Lasam la racit acoperita cu o folie alimentara.


Separat batem 100 ml frisca cu 100 gr mascarpone. Cand crema este rece bine amestecam frisca cu mascarpone cu crema fiarta si cu piureul de ananas fara zeama pe care o mai lasa. Umplem eclerele si le decoram dupa cum ne place. Aluatul copt se poate pastra mai mult timp in hartii de plastic inchise ermetic sau congelate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Salata de vinete cu ardei copt
Bucataras.RO

Salata de vinete cu ardei copt

Eu am facut cu vinete si ardei de la congelator. Foarte bun a iesit!

Salata de vinete cu ardei copt
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola