Eclere cu crema de ananas

Eclerele sunt un desert foarte gustos. Mie imi place sa fac acest aluat de gogosele foarte pufoas si simplu de facut. Le fac destul de des dar nu intotdeauna le pun cu posul ca sa aiba forma eclerelor bine cunoscute de toti. E mult mai simplu de pus cu lingura desi obtii forme neregulate gustul ramane acelasi. Azi va aduc o reteta de eclere cu o umplutura minunata si anume crema de ananas. Aceasta crema este una usor acrisoara cu o puternica aroma de ananas.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Eclere cu crema de ananas

Ingrediente

  • -125 gr faina
  • -100 gr ulei sau margarina
  • -250 ml apa
  • -putina sare
  • -3 oua mari
  • -1 cutie compot de ananas -vom folosi toata pulpa si 100 ml sirop
  • -150 gr zahar
  • -30gr amidon
  • -3 galbenusuri
  • -100 ml frisca
  • Crema :
  • Aluat:
  • -100 gr mascarpone

Mod de preparare

Coji:

Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa, grasimea si sarea. Cand da primul clocot se da deoparte craticioara si se adauga toata faina amestecand energic. Amestecam pana cand aluatul se strange tot si se desprinde de pe peretii vasului. Lasam aluatul la racit. Cand este aprope rece se adauga ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Pe o tava mare tapetata cu hartie de copt formam eclerele cu ajutorului unui posh. Lasati distanta intre ele deoarece vor creste la cuptor. Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade.


Atentie mare : nu deschidem cuptorul in primele 20 minute. Trebuie coapte cam 30 -35 minute, nu mai putin.


Crema:

Dintr-o conserva de ananas fom folosi toata pulpa si doar 100 ml sirop. Conserva de ananas o strecuram. Pulpa de ananas o punem intr-un blender si o pasam bine ca sa obtinem un piure Intr-o oala punem galbenusurile, amidonul, sucul de ananas si zaharul si le amestecam bine ca sa nu fie cocoloase. Punem oala pe foc mic si amestecam incontinu pana cand obtinem o crema groasa ca si o budinca. Lasam la racit acoperita cu o folie alimentara.


Separat batem 100 ml frisca cu 100 gr mascarpone. Cand crema este rece bine amestecam frisca cu mascarpone cu crema fiarta si cu piureul de ananas fara zeama pe care o mai lasa. Umplem eclerele si le decoram dupa cum ne place. Aluatul copt se poate pastra mai mult timp in hartii de plastic inchise ermetic sau congelate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de vacuta
3
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
4
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Ciorba de legume cu perisoare
5
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Parteneri
Rosii uscate, in ulei de masline
Bucataras.RO

Rosii uscate, in ulei de masline

Anul trecut am descoperit pe site-ul lalena.ro o reteta minunata de rosii uscate, extreme de aromate si bune la orice: simple...

Rosii uscate, in ulei de masline
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!