Prajituri

Reteta Foi negre

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
stef_28313 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Foile: oul se freaca cu zaharul, uleiul si laptele. Se adauga cacao, bicarbonatul de amoniu si faina cat cuprinde (sa nu fie prea vartoase foile!). Se

ingrediente

   Pentru foi: 1 ou
   8 linguri de zahar
   8 linguri lapte
   8 linguri ulei
   1-2 linguri cacao
   1 lingurita bicarbonat de amoniu
   Pentru crema: 250 gr zahar
   250 gr apa
   1 plic budinca de vanilie
   250 gr lapte
   Glazura: 6 linguri zahar praf
   2 linguri cacao
   2 linguri ului
   2-3 linguri apa fiarta

mod de preparare

Foile: oul se freaca cu zaharul, uleiul si laptele. Se adauga cacao, bicarbonatul de amoniu si faina cat cuprinde (sa nu fie prea vartoase foile!). Se fac 3 foi si se coc pe dosul unei tavi unse cu untura si fainata.
Crema: zaharul se caramelizeaza si se stinge cu apa pentru a se obtine un sirop. Budinca cu trei linguri zahar, laptele si siropul se pun la fiet pana se ingroasa. Crema se pune intre foi calda.
Glazura: se amesteca toate ingetientele si se intinde deasupra prajiturii.
Se poate servi dupa aproximativ 5 ore. Se taie in dreptunghiuri micute
Incearca si Prajitura cu mousse de dovleac
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi negre" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite