Prajituri

Reteta Foi negre

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
stef_28313 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Foile: oul se freaca cu zaharul, uleiul si laptele. Se adauga cacao, bicarbonatul de amoniu si faina cat cuprinde (sa nu fie prea vartoase foile!). Se

ingrediente

   Pentru foi: 1 ou
   8 linguri de zahar
   8 linguri lapte
   8 linguri ulei
   1-2 linguri cacao
   1 lingurita bicarbonat de amoniu
   Pentru crema: 250 gr zahar
   250 gr apa
   1 plic budinca de vanilie
   250 gr lapte
   Glazura: 6 linguri zahar praf
   2 linguri cacao
   2 linguri ului
   2-3 linguri apa fiarta

mod de preparare

Foile: oul se freaca cu zaharul, uleiul si laptele. Se adauga cacao, bicarbonatul de amoniu si faina cat cuprinde (sa nu fie prea vartoase foile!). Se fac 3 foi si se coc pe dosul unei tavi unse cu untura si fainata.
Crema: zaharul se caramelizeaza si se stinge cu apa pentru a se obtine un sirop. Budinca cu trei linguri zahar, laptele si siropul se pun la fiet pana se ingroasa. Crema se pune intre foi calda.
Glazura: se amesteca toate ingetientele si se intinde deasupra prajiturii.
Se poate servi dupa aproximativ 5 ore. Se taie in dreptunghiuri micute
Incearca si Tort cu fructe uscate
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi negre" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.