Foietaj cu spuma de capsuni si rubarba

Foietajul cu spuma de capsuni si rubarba este o prajitura de casa aerata, cu un gust acrisor, perfecta pentru o zi de vara.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Foietaj cu spuma de capsuni si rubarba

Ingrediente

  • Ingrediente:
  •  
  • - 1 pachet foietaj
  • - 350 gr capsuni+rubarba
  • - 180 gr zahar
  • - 6 foi gelatina
  • - 400-450 ml frisca

Mod de preparare

Eu am folosit 2 fire de rubarba, iar pana la 350 gr am completat cu capsuni. Prima data spalam bine atat rubarba cat si capsunile si le scurgem de apa. Taiem bucatele mai mici rubarba si o punem la fiert in apa cat se la acopere max 5 minute, strecuram si lasam deoparte. Punem pe foc capsunile taiate (daca sunt prea mari) impreuna cu zaharul si lasam pana se topeste zaharul, amestecand din cand in cand. Atentie sa nu lasam sa fiarba, doar sa se incalzeasca pana se topeste complet zaharul. Foile de gelatina le hidratam in apa rece timp de 10-15 minute.
Luam de pe foc capsunile, adaugam rubarba si mixam cu blenderul pentru a obtine un piure. Lasam cateva minute sa se racoreasca, doar cat sa nu fie fierbinte. Adaugam gelatina stoarsa si topita pe baie de aburi. Amestecam energic si lasam sa se raceasca.
Frisca o mixam foarte bine si adaugam treptat la piureul racit amestecand usor cu o paleta. Intindem in strat uniform peste un foietaj, iar deasupra presaram cea de-a doua foaie sfaramata. Dam la frigider cel putin 2 ore pentru a se intari spuma.
Servim cu zahar pudra si cu capsuni proaspete.
*Daca nu mai gasiti capsuni, puteti sa inlocuiti cu zmeura!

Pofta Buna!

Reteta foietajului cu capsuni si rubarba a fost oferita de Delicious Flavours.


Foietajul cu capsuni si rubarba se serveste rece, pudrat cu zahar alaturi de fructe proaspete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Chiftele de ton cu sos de iaurt
Bucataras.RO

Chiftele de ton cu sos de iaurt

Este prima data cand fac chiftele din peste , dar cu siguranta le voi repeta pentru ca mi-au placut tare mult.

Chiftele de ton cu sos de iaurt
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!