Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se adauga galbenusurile, fain
Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se adauga galbenusurile, faina si apoi uleiul tot odata, iar apoi aromele.
Se ia cu lingura si se pune pe hartia de copt (pe care eu am uns-o putin, dar numai inainte de prima serie de fursecuri) sau direct pe tava unsa. Daca aluatul nu se intinde il mai ajutati voi putin cu lingura. Se coc in cuptorul incins la 375`F sau 190`C pentru cam 5 minute sau pana marginile se bronzeaza usor. In usa cuptorului, se dezlipesc cu o spatula, se aseaza cite o bucatica de rahat in mijloc si se stringe repede intre degete ca sa se lipeasca.
Dupa au fost coapte toate fursecurile se aranjeaza pe platou si se pudreaza cu zahar. Alte retete recomandate:
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugaReteta focaccia,este o reteta italiana care se face foarte usor dar gustul este extrem de bun. pentru a vedea reteta video...
Reteta Focaccia (reteta video)Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii