Prajituri

Reteta Fursecuri corabioare

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru corabioare se cerne pe masa de aluat faina amestecata cu zahar pisat si vanilat. Se face loc la mijloc si se pun galbenusurile, doua lingurite de apa rece.

ingrediente

   250 g faina
   120 g zahar vanilat
   2 galbenusuri
   2 lingurite apa rece
   200 g unt proaspat
   un praf de sare.

mod de preparare

Pentru corabioare se cerne pe masa de aluat faina amestecata cu zahar pisat si vanilat. Se face loc la mijloc si se pun galbenusurile, doua lingurite de apa rece, untul proaspat taiat in bucati si un praf de sare. Se framanta repede un aluat care se lasa o jumatate de ora sa se odihneasca la rece. Se intinde pe masa de aluat presarata cu putina faina, o foaie groasa de 1/2 cm. Se taie forme rotunde sau romburi care se coc pe o tava, la foc potrivit, mai mult slab. Prajitura nu trebuie sa se rumeneasca. Aluatul de corabioare trebuie framantat repede la loc rece, pentru ca untul sa nu se moaie de caldura maini.


Incearca si Prajitura cu ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri corabioare" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.