Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata, se zdrobesc bine de tot si se amesteca cu faina. Aluatul este din acela mai lipicios si veti avea tendinta
Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata, se zdrobesc bine de tot si se amesteca cu faina. Aluatul este din acela mai lipicios si veti avea tendinta sa tot puneti faina, dar n-o faceti. Important este ca stratul de deasupra al aluatului sa fie tot timpul pudrat cu faina.
Aluatul obtinut eu il impart in patru, si din fiecare bucata intind pe rand cate o foaie pe care apoi o tai patratele, pun visine (sau prune) pe fiecare si le inchid dandu-le forma rotunda. Peste visine am mai adaugat zahar si cine doreste poate sa puna si scortisoara (asta merge mai bine la prune).
Din aluat eu mai fac si ceea ce se numeste "nudli", adica in loc sa umplu aluatul cu fructe, fac niste betisoare din aluat pe care le tai si le pun la fiert. Apoi se pun la fiert dar nu in apa care clocoteste ci doar fierbe incet. Dupa ce se ridica la suprafata le mai las 8-10 minute si apoi le scot. Pesmetul este preparat cum deja stiti, si le pudrez cu pesmet.
Dupa cum vedeti aluatul nu are zahar in el deloc. Ceea ce ii da dulceata este zaharul din pesmet. Daca credeti ca nu ati indulcit pesmetul indeajuns, puteti pune zahar peste el oricand; chiar si atunci cand l-ati pus deja peste gomboti.
Reteta Galuste cu visine (Gomboti si nudli) a fost propusa de BIJU
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradImi plac deserturile astea la pahar, sunt si aratoase si delicioase si poti sa faci o multime de combinatii. De data asta am...
Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradinaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii