Prajituri

Reteta Lalea cu crema de lamaie si fructe

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 3h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Am inceput prin a prepara crema.
Se amesteca intr-un vas ouale cu zaharul, untul topi, sucul si coaja de lamaie.
Se pune acest amestec la bain-mari

ingrediente

   Pentru lalele: 7 albusuri
   300 g zahar pudra
   cateva picaturi esenta de vanilie
   200 g faina
   unt/margarina pentru ungerea tavii
   Pentru crema de lamaie: 2 lamai (coaja rasa si sucul)
   200 g unt
   300 g zahar tos
   4 oua neseparate
   500 g frisca batuta (eu am adaugat in plus un plic gelatina de 7 g)
   Pentru decor: 200 g felii de fructe proaspete (portocale
   grepfruit
   kiwi
   piersici sau orice alte fructe de sezon)

mod de preparare

1. Am inceput prin a prepara crema.


Se amesteca intr-un vas ouale cu zaharul, untul topi, sucul si coaja de lamaie.


Se pune acest amestec la bain-marie si se bate cu telul pana se obtine un amestec omogen. Nu bateti prea mult si nu lasati sa fiarba.Se dadeoparte, se adauga gelatina preparata asa cum scrie pe plic si se continua baterea cu telul pana la racirea completa.


Dupa ce s-a racit se adauga la aceasta crema frisca batuta si se amesteca pana se omogenizeaza.





2. Am pus crema la frigider, si am trecut la pregatirea 'lalelelor'.


Albusurile le aveam la congelator, dupa ce s-au dezghetat, le-am cantarit.


Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.


Albusurile se bat usor (nu foarte mult).


Se adauga progresiv zaharul cu o lingura/spatula de lemn. Nu bateti prea mult.


Adaugati esenta de vanilie si faina cernuta in prealabil. Lasati compozitia sa se odihneasca cel putin 15 minute.


Se unge cu unt/margarina si se tapeteaza cu faina o tava.Se pregateste o bucata de carton si se decupeaza in centru un disc cu diametrul de aproximativ 15 cm.


Mie mi-au iesit 12 lalele si am folosit 2 tavi. Am copt cate 2 lalele in tava si le-am folosit pe rand (in timp ce una era la cuptor, o umpleam pe cealalta si tot asa).


Puneti putin din compozitie in centrul discului (cam o lingura mai plina), apoi nivelati cu o spatula pentru a obtine un strat subtire care sa acopere suprafata discului. Se scoate sablonul si se procedeaza la fel si pentru celelalte lalele.


Se da tava cu discurile la cuptor si se coace 3 min. (eu le-am lasat 4 min.).


Se scot din cuptor si cat sunt inca fierbinti (atentie la degete !!) se pun in cate un bol de ceramica sau sticla cu diametrul mai mic decat al discului (ale mele au diam.7,5 cm)pentru a le da forma de lalea.


Se scot din boluri dupa 3 min, dupa ce s-au intarit, si se pun pe un gratar.


Se procedeaza la fel pentru celelalte lalele.


Atentie!!! Tava trebuie unsa si tapetata de fiecare data.





3. Se pune crema de lamaie intr-un cornet cu sprit si se umple fiecare lalea, apoi se decoreaza cu fructe proaspete. Eu am avut kiwi, portocale, zmeura, afine si mure.
Pofta buna!





Reteta Lalea cu crema de lamaie si fructe a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro





Alte retete cu crema de lamaie gasiti aici:


Budinca cu crema de lamaie,


Prajitura cu crema de lamaie,


Rulada trenulet de lamaie
Incearca si Prajitura Buturugi cu migdale
Daca ti-a placut reteta noastra "Lalea cu crema de lamaie si fructe" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.