1. Am inceput prin a prepara crema. Se amesteca intr-un vas ouale cu zaharul, untul topi, sucul si coaja de lamaie. Se pune acest amestec la bain-mari
1. Am inceput prin a prepara crema.
Se amesteca intr-un vas ouale cu zaharul, untul topi, sucul si coaja de lamaie.
Se pune acest amestec la bain-marie si se bate cu telul pana se obtine un amestec omogen. Nu bateti prea mult si nu lasati sa fiarba.Se dadeoparte, se adauga gelatina preparata asa cum scrie pe plic si se continua baterea cu telul pana la racirea completa.
Dupa ce s-a racit se adauga la aceasta crema frisca batuta si se amesteca pana se omogenizeaza.
2. Am pus crema la frigider, si am trecut la pregatirea 'lalelelor'.
Albusurile le aveam la congelator, dupa ce s-au dezghetat, le-am cantarit.
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
Albusurile se bat usor (nu foarte mult).
Se adauga progresiv zaharul cu o lingura/spatula de lemn. Nu bateti prea mult.
Adaugati esenta de vanilie si faina cernuta in prealabil. Lasati compozitia sa se odihneasca cel putin 15 minute.
Se unge cu unt/margarina si se tapeteaza cu faina o tava.Se pregateste o bucata de carton si se decupeaza in centru un disc cu diametrul de aproximativ 15 cm.
Mie mi-au iesit 12 lalele si am folosit 2 tavi. Am copt cate 2 lalele in tava si le-am folosit pe rand (in timp ce una era la cuptor, o umpleam pe cealalta si tot asa).
Puneti putin din compozitie in centrul discului (cam o lingura mai plina), apoi nivelati cu o spatula pentru a obtine un strat subtire care sa acopere suprafata discului. Se scoate sablonul si se procedeaza la fel si pentru celelalte lalele.
Se da tava cu discurile la cuptor si se coace 3 min. (eu le-am lasat 4 min.).
Se scot din cuptor si cat sunt inca fierbinti (atentie la degete !!) se pun in cate un bol de ceramica sau sticla cu diametrul mai mic decat al discului (ale mele au diam.7,5 cm)pentru a le da forma de lalea.
Se scot din boluri dupa 3 min, dupa ce s-au intarit, si se pun pe un gratar.
Se procedeaza la fel pentru celelalte lalele.
Atentie!!! Tava trebuie unsa si tapetata de fiecare data.
3. Se pune crema de lamaie intr-un cornet cu sprit si se umple fiecare lalea, apoi se decoreaza cu fructe proaspete. Eu am avut kiwi, portocale, zmeura, afine si mure.
Pofta buna!
Reteta Lalea cu crema de lamaie si fructe a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro
Alte retete cu crema de lamaie gasiti aici:
Budinca cu crema de lamaie,
Prajitura cu crema de lamaie,
Rulada trenulet de lamaie
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiAstazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burdufPe caldura aceasta nu iti vine sa dai drumul la cuptor, asa ca cel mai convenabil desert e cel preparat la rece, simplu,...
Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mureIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii