Lapte de pasare in cuiburi de biscuiti

Pentru retete de pimavara Lapte de pasare asezat in cuib aromat din biscuiti

Portii
6
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Lapte de pasare in cuiburi de biscuiti

Ingrediente

  • cuiburi din biscuiti (7 buc); 200 g Biscuiti
  • 75 g unt
  • 2 linguri de miere de albine
  • 6 linguri de zahar,
  • un praf de sare
  • suc de la un sfert de lamaie
  • o cana de lapte
  • o lingura de amidon de porumb
  • zahar vanilat,
  • lapte de pasare; 3 oua
  • un cub de unt

Mod de preparare

Se prepara cosuletele cu o seara inante, sa stea in forma peste noapte la frigider din 200 g biscuiti maruntiti la robot care se framanta cu untul topit si mierea de albine. Se pune compozitie in forme de silicon,presand usor cu o lingurita pentru a da forma viitoarelor cuiburi. Se scot cu grija din forme a doua zi. Se bat albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intaresc.La sfarsit se adauga si sucul de lamaie. Se pune laptele la fiert cu zaharul vanilat. Cand clocoteste se ia cu o lingura bezea si se pun galustile de bezea la fiert, dand focul incet. Se scot cu o spumiera si se pun pe un platou.

Galbenusurile se freaca cu un pic de zahar vanilat,cu lingura de amidon si se dilueaza cu laptele caldut ramas din fiertul galustilor de beze pune totu la bain marin sa fiarba, amestecand continuu pana se ingroasa crema. Se da de pe foc si se incorporeaza si untul amestecand continuu.Se pune crema intr-un pos si se punein fiecare cosulet din biscuiti apoi se decorea za cu cate o galusca din bezea fiarta in lapte.Se da la rece o ora inante de a le consuma. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Bavareza cu capsuni
Bucataras.RO

Bavareza cu capsuni

Bavareza cu capsuni
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!