Margheritine

Din faina, amidon, zahar, 3 galbenusuri, praful de sare, coaja de lamaie si untul moale am facut un aluat pe care l-am lasat 30 minute la frigider. In

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Margheritine

Ingrediente

  • 150g faina
  • 50g amidon de porumb
  • 100g zahar
  • 125g unt
  • 4 galbenusuri
  • coaja unei lamai(sau portocala+lamaie)
  • un praf de sare
  • 2 mere
  • 3 linguri marmelada de portocale amare
  • scortisoara

Mod de preparare

Din faina, amidon, zahar, 3 galbenusuri, praful de sare, coaja de lamaie si untul moale am facut un aluat pe care l-am lasat 30 minute la frigider.

Intre timp am pregatit umplutura:

Am topit un pic de unt. Merele le-am curatat si dat pe razatoare si le-am calit un pic. Am adaugat scortisoara.Am adaugat cele 3 linguri de portocale amare si-am mai lasat un pic pe foc apoi am lasat sa se raceasca.

Intre timp am scos aluatul de la frigider, l-am framantat cu putina faina.

L-am intins in foaie nu prea subtire si cu o forma din dotare am decupat asa zisele margarete.

Le-am intepat cu furculita pe fiecare margareta (floricica e la mine) am pus umplutura de mere si portocale, am acoperit cu alta margareta de aluat.

Am uns margaretele cu galbenusul de ou ramas si cu putin lapte si la cuptor cu ele vreo 15-20minute la 175°C.

Le-am pudrat cu zahar si putina scortisoara.
Reteta Margeritine a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Prajitura Bucataras
Bucataras.RO

Prajitura Bucataras

Am pregatit aceasta prajitura pentru toata familia "Bucataras"! Pentru mine "Bucataras" inseamna foarte mult,m-am atasat de...

Prajitura Bucataras
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!