Marshmallows....facut in casa

Ungeti cu ulei o forma de 30/20...sau depinde cat de inalt doriti sa va iasa. Inmuiati gelatina in 140 ml apa rece si dati deoparte. Intr-o craticioar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Marshmallows....facut in casa

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU O PORTIE:
  • 3 albusuri proaspete sau din congelator
  • 450 gr zahar
  • un strop de sare
  • vanilie lichida sau praf
  • 10 foi de gelatina(inmuiate in 140 ml apa)
  • 200 ml apa
  • 1 lingura glucoza lichida
  • 1 termometru - daca aveti daca nu...stati olecuta...ca va zic exact cum sa-l substituiti

Mod de preparare

Ungeti cu ulei o forma de 30/20...sau depinde cat de inalt doriti sa va iasa.

Inmuiati gelatina in 140 ml apa rece si dati deoparte.

Intr-o craticioara de marime mijlocie se pun cele 200 ml apa, 1 lingura de glucoza si zaharul si se pun la fiert la foc mediu.

Se bate albusul spuma, si se da deoparte ...si el...

Siropul incepe sa fiarba si trebuie sa arate cam asa (vezi poza 1).

Pun termometru (aici nu trebuie sa se vada t) si astept sa ajunga la 127 grade celsius, exact timpul cand siropul este gros cat sa faca margele groase deasupra. De aceea zic, daca NU AVETI TERMOMETRU, cand siropul a inceput sa fiarba il mai lasati vreo 20 min si e exact ceea ce trebuie. Eu am facut fara termometru si iese perfect.

Cand siropul ajunge la 127 grade celsius, sau cand vedeti ca au trecut cele 20 min si margelele groase sunt bine vizibil.

Trageti craticioara deoparte si puneti gelatina cu tot cu apa in care a fost inmuiata, dar manevrati CU GRIJA deoarece siropul incepe sa se umfle ca un vulcan.

Luati albusurile batute, si incepeti sa bateti din nou la viteza medie, adaugand de aceasta data in fir subtire siropul fierbinte astfel format, punand deasemeni si vanilia...e doar pentru un gust placut.

Veti constata ca amestecul de albus se inmoaie un pic, nu va panicati continuati sa bateti mai mult de 10 min, din nou depinde de mixer, cine are un mixer performant sau ken...e ideal..eu am batut vreo 15 min, mixerul meu e bunik.

Cand incepe albusul sa faca gulerase...timpul s-a incheiat...veti constata deasemeni ca s-a umflat , s-a ingrosat...semn ca

acum e gata (vezi foto 3)

Acum e timpul sa o rasturnam in forma, la mine apar 2 (vezi foto 4) ca iesea prea inalta ...neavand una de 30/20, nivelati cu paleta.

Dati la frigider reteta zice ca intr-o ora e gata...eu am facut intotdeauna de cu seara...ca se face repede...si am rasturnat a doua zi.

A doua zi...am luat cam 2 linguri de zahar si 2 de amidon si am pudrat suprafata de lucru.

Luati forma si desprindeti marginile cu , cutitul...

Rasturnati pe suprafata pudrata generos. (vezi foto 5)

Sa n-aveti grija , priviti cat e de bine facut.

si acum...taiati fasii...ca mai apoi ...in ce forma doriti, am taiat cuburi...

o parte le-am dat prin cocos nitel prajit..

Iar compozitia din tavita mica...m-am gandit sa o tai cu paharul... si sa alternez apoi bucatile ...impreuna cu ceva capsuni ...pentru decor da....credeti-ma si pentru gust.


Se pot servi impreuna cu fructe, cu capsuni este o idee asa cum se vede si in poze.

Pofta buna!

Reteta Marshmallows....facut in casa propusa de nico-vya

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Bucataras.RO

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale

Invelis crocant, miez ciocolatos. Intr-un cuvant...delicioase!

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!