Mere invelite in foietaj cu sos de vin alb

Mere invelite in foietaj cu sos de vin alb este un desert cu mere delicios, care acompaniat de sosul de vin alb ne vor incanta papilele gustative.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Mere invelite in foietaj cu sos de vin alb

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 6 mere potrivite
  • 250 g foi de placinta
  • 100 g stafide aurii
  • 100 g visine uscate
  • 100 g merisoare uscate
  • 100 g dulceata de afine
  • 100 g zahar brun
  • 100 g unt
  • 50 g nuci
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingurita de scortisoara
  • Pentru sosul de vin alb aveti nevoie de:
  • 3 galbenusuri de ou
  • 75 g zahar pudra
  • 5 linguri de vin alb demidulce

Mod de preparare

Mai intai, cu un cutit fin ascutit trasam de-a lungul fiecarui mar cate 4 taieturi usoare (la distante egale), asta pentru a preveni spargerea cojii atunci cand vor fi introduse in cuptor. Apoi, cu un cutit cu lama lunga si subtire, merele intregi se curata de cotor pe mijloc pentru a putea face loc umpluturii din stafide, nuci, dulceata de visine si caise uscate.

Combina stafidele cu merisoarele uscate si visinele uscate si umple fiecare mar in parte, dupa care adaugi o lingura de dulceata, iar deasupra pui o feliuta de unt, o lingurita de zahar brun, scortisoara si cateva nuci.

Se intinde pe o masa foietajul de placinta si sa taie fasii lungi cu o grosime de aproximativ 1 cm. Dupa care, se ia fiecare mar si se impacheteaza cu maxim 5 fasii puse in x, asezand marul ca in imagini. La final marul va aparea ca intr-o colivie/cusca.

Se aseaza merele intr-o tava unsa cu margarina sau tapetata cu faina si se ung cu o pensula cu galbenus de ou batut.

Se dau la cuptorul incins la 180 de grade timp de 40 de minute sau pana cand foietajul este auriu si merele coapte.

Pentru a face sosul din vin alb, amestecati cele 3 galbenusuri impreuna cu zaharul pudra pe un bain-marie pana ce devine un sos cu o consistenta cremoasa. Apoi se ia oala de pe foc, se lasa la racit cateva minute, dupa care se mai mixeaza aproximativ 5 minute.

La final, adaugati cele 5 linguri de vin alb demidulce, amestecati sosul si il turnati peste fiecare mar inainte de a-l servi.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Merele invelite in foietaj se servesc de preferat calde cu sos de vin alb turnat deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Muschiulet fraged de porc imbracat in bacon
Bucataras.RO

Muschiulet fraged de porc imbracat in bacon

Va doresc din suflet sa aveti Sarbatori fericite, cu sanatate, bucurii, impliniri si belsug pe masa. Sa va bucurati de...

Muschiulet fraged de porc imbracat in bacon
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!