Prajituri

Reteta Millefeuille cu crema de vanilie

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1 Se prepara aluatul: din 50 g. unt si toate celelalte ingrediente se face o foaie dreptunghiulara, groasa de un deget, iar pe ea se intinde restul de

ingrediente

pentru 8 persoane:
   Pentru foetaj: 250g. unt
   250g. faina
   50ml. apa
   1 lingurita suc de lamaie
   1 lingurita otet
   Pentru crema: 2 plicuri crema de vanilie din comert
   1 litru lapte
   100g. zahar

mod de preparare

1 Se prepara aluatul: din 50 g. unt si toate celelalte ingrediente se face o foaie dreptunghiulara, groasa de un deget, iar pe ea se intinde restul de unt-200g. Se impatureste foaia de sus in jos si de la stanga la dreapta, de patru ori. Dupa fiecare impaturire se lasa la rece 20 minute. Apoi se coc 4 foi dreptunghiulare (se intepa la copt ca sa nu creasca). Din resturile de la foi, se pot face bastonase rasucite, care se tavalesc printr-un sirop mai gros.


2.Se prepara crema dupa indicatiile de pe ambalaj. Cu crema rece se umplu foile si se pudreaza.
Se taie dreptunghiuri si se servesc insotite de un vin alb sec.
Incearca si Tarta cu lamaie
Daca ti-a placut reteta noastra "Millefeuille cu crema de vanilie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.