Prajituri

Reteta Mini amandine

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Mini tarte cu ciocolata si capsuni"
 
Cine nu iubeste amandinele? Daca iti doresti sa incerci si tu sa faci acasa delicioasa prajitura amandina, reteta noastra in imagini, prezentata pas cu pas este cea potrivita. Poti pregati prajitura amandina pentru orice ocazie festiva sau aniversara.

ingrediente

Blat:
   6 oua
   200 gr zahar
   30 ml apa
   30 ml ulei
   20 gr cacao
   8 linguri cu faina.
    
Sirop:
   400 ml apa
   200 gr zahar
   2 plicuri cappucino de ciocolata.
    
Crema:
   3 galbenusuri
   150 gr zahar pudra
   1 pachet de margarina (de 250 gr)
   3 linguri cacao.

mod de preparare

1. Blatul amandinei




Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana "se-ntepenesc" in castron. Dupa care adaugati zaharul, apa si galbenusurile frecate cu uleiul, incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul, de jos in sus, pana se incorporeaza albusurile. Dupa ce incorporati albusurile, adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa si le mixati cu mixerul (folositi un castron incapator). Va iesi un aluat mai subtire. Turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati, iar pe fundul ei puneti si hartie de copt. O bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade, ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 190 de grade.




Blatul gata l-am taiat in doua si l-am lasat la racit. Il lasam asa si ne ocupam de sirop.




2. Siropul




Punem toate ingredientele pentru sirop intr-o craticioara la fiert si din momentul cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute si o sa obtineti un sirop urat dar bun. Lasam siropul la racit si mergem mai departe sa ne ocupam de crema.




3. Crema de amandina




Intr-un castron punem margarina partial topita. O mixam bine de tot pana capata consistenta unei maioneze mai slabe. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana se dizolva zaharul. Adaugam galbenusurile si cacaoa si mixam pana obtinem o crema.




4. Asamblare




Puneti pe o tava prima jumatate de blat, peste care punem cu lingura din sirop pe tot blatul, apoi punem toata crema (eu am pus-o pe toata), apoi punem peste crema cealalta jumatate de blat si insiropam din nou. Nu puneti tot siropul, este prea mult, dar voi faceti cum doriti.




Dupa aia bagati tava cu blatul taiat, insiropat si dat cu crema la frigider, pentru minim 2 ore (eu am lasat mai mult, peste noapte). Pe o hartie de copt, am taiat blatul in dreptunghiuri mai mici (le puteti taia mai mari) si am decorat.




Evident ca amandina fara glazura nu se poate, asa ca am ales glazura de caramel nu de ciocolatata.




Am preparat glazura dupa instructiuni si am glazurat prajiturelele In mod normal reteta se opreste aici, dar mie imi venise o idee, asa ca am topit la bain marie ciocolata de menaj (cam 75 de gr). Ciocolata topita am bagat-o intr-o punga pe care am taiat-o foarte putin la un colt si am continuat sa decorez.


Pofta buna! Reteta Mini amandine a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Incearca si Prajitura "Giorgiana"
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini amandine" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.