Mini tarte cu dulceata de caise este un desert delicios. Pentru aceasta reteta de tarte ai nevoie de dulceata de caise de casa.
Mini tarte cu dulceata de caise este un desert delicios. Pentru aceasta reteta se face mai intai aluatul de tarta. Intr-un bol in care am pus deja faina se punesare si untul la temperatura camerei. Framantam usor si apoi se adauga galbenusul, zaharul si apa.
Aluatul framantat se pune apoi pentru o ora la rece.
Din aluatul pe care l-ati intins se taie apoi niste cerculete, iar din ce ramane se taie fasii.
Formele de tarta se ung cu ulei, si se pune in fiecare aluat, o lingura de dulceata si grilaj din aluatul ramas deasupra. Mini tartele cu dulceata de caise se dau la cuptorul incins 30 de minute.
Mini tartele cu dulceata de caise se servesc reci sau calde, pudrate cu zahar.
Mi-ar fi placut sa am o tava de tarta de la Kitchen Shop.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataM-am inspirat de la Jamila, doar ca eu am adaugat frisca si binenteles niste zmeurica proaspat culeasa. Aragazul meu inca nu...
Desert prajitura desteapta cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii