Mini tarte pentru Craciun

Mini tartele pentru Craciun sunt aromate, umplute cu mere si fructe confiate, cu arome de scortisoara, perfecte pentru atmosfera sarbatorilor de iarna si pentru mesele de sarbatoare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mini tarte pentru Craciun

Ingrediente

  • Aluat:
  • - 300 g faina
  • - 180 g unt
  • - 90 g zahar
  • - 30 g nuca
  • - 1 galbenus (albusul il folosim la uns tartele inainte de a le baga la cuptor)
  • - 3 linguri lapte
  • - 1/2 lamaie rasa
  • - un praf de sare
  • - un varf de cutit praf de copt
  •  
  • Umplutura:
  • - 2 mere
  • - 2 linguri de unt
  • - coaja + sucul de la 1 portocala
  • - coaja + sucul de la 1/2 lamaie
  • - 150 g stafide
  • - 200 g papaya confiata
  • - 3 linguri coaja de lamaie confiata
  • - 2 linguri coniac
  • - 2-3 linguri zahar (dupa gust)
  • - o lingura de gris
  • - scortisoara
  • nucsoara
  • esenta de vanilie
  •  
  •  

Mod de preparare

Galbenusul cu laptele se amesteca intr-un castron. Separat se pun toate celelalte ingrediente.

Amestecam/framantam pana cand nu mai avem bucati mari de unt si obtinem un fel de firimituri. Dupa ce am ajuns in acest stadiu, adaugam laptele si galbenusul si framantam pana avem un aluat destul de tare.

Cat timp pregatim umplutura punem aluatul la frigider.
Merele se curata si se rad, o parte din stafide si cubuletele de papaya se pun la robot, sa le taie mai mici (mie nu mi-au iesit chiar foarte mici pentru ca sunt lipicioase si robotul nu prea s-a descurcat). Apoi punem toate ingredientele in afara de coniac intr-o tigaie intinsa, sa se caleasca merele si sa se intrepatrunda gusturile. Aproape de final adaugam si cognacul si testam sa vedem daca umplutura este destul de dulce (in tartele englezesti umplutura e foarte dulce).

Cat timp umplutura se raceste, punem aluatul in forme de briose (nu se pune pana sus pentru ca umplutura este dulce si cu gust intens si ar fi prea multa pentru o singura tarta).

Punem apoi umplutura (eu am facut 23 de mini-tarte), intindem aluatul ramas si decupam stelute pe care le punem peste umplutura. Le ungem apoi cu albus de ou si presaram putin zahar.

Daca mai ramane aluat se pot face niste biscuiti din el. Tartele se coc la 180 de grade pana se rumenesc.

Se pudreaza cu zahar si se savureaza impletirea de arome – daca se poate, impreuna cu cei dragi!

Reteta de mini tarte pentru Craciun a fost propusa de IriA pe forum culinar.


Serviti mini-tartele pentru Craciun la mesele festive impreuna cu cei dragi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Ciorba de somn in zeama de varza
Bucataras.RO

Ciorba de somn in zeama de varza

Cum imi ramasese (adica le-am pastrat intentionat) un cap si o bucata de la coada unui somn am pus de o ciorbita acrita cu...

Ciorba de somn in zeama de varza
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola