Minitortulete cu capsuni

Minitortuletele cu capsuni sunt un desert racoritor pe baza de fructe ce poate fi servit in perioada calda. Este un desert potrivit de sarbatoare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Minitortulete cu capsuni

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 100g zahar praf
  • 80g faina
  • 20g cacao
  • Pentru piure de capsuni:
  • 300g capsuni
  • 100ml apa
  • 200g zahar
  • Pentru spuma:
  • 200ml piure de capsuni
  • 200ml frisca lichida
  • 50g zahar
  • 100g mascarpone
  • 1 plic gelatina
  • Pentru jeleul de capsuni:
  • 1 plic jeleu de capsuni.

Mod de preparare


Incepem cu piureul de capsuni: cantarim 300 de capsuni-
spalam capsunii sub un jet de apa rece, le rupem frunzulitele, ii uscam, apoi ii taiem in doua sau in patru-depinde de marimea lor si ii punem intr-o oala cu cei 100ml apa. Se acopera cu zaharul si se pun la fiert pana ce fructele devin moi si se pot mixa. Apoi, se mixeaza si se obtine piureul din care se folosesc 200ml-eu l-am folosit pe tot!

Blatul: se bat albusurile spuma cu zaharul praf, se adauga galbenusurile, faina si cacaua cernute si se amesteca.

Aluatul se toarna intr-o tava de copt si se coace pentru 10 minute-daca tava este mare, de aragaz sau 20 de minute, daca este o tava mai injusta, din care baza va iesi mai inalta.

Jeleul de capsuni se prepara conform instructiunilor de pe plic. Al meu a fost de la Coseli si l-am gasit in Lidl.

Am pus jeleul caldut peste blat si acesta a disparut, fiind inghitit de blat. Deci am avut un blat gata insiropat! :P
Voi nu faceti ca mine, asteptati sa se raceasca. Eu am fost nevoita sa mai prepar inca un jeleu, sa astept sa se raceasca complet blatul-l-am pus in frigider-si de-abia apoi am turnat jeleul. De data asta nu mai avea unde sa intre, deci a ramas la suprafata blatului. Mi-ar fi trebuit si al treilea plic de jeleu, deoarece de-abia se observa jeleul pe tortulet. E o dunga foarte subtire de jeleu...dap, data viitoare ;-)

Pentru spuma: Frisca lichida se bate cu zaharul praf si apoi se amesteca cu mascarpone.

Gelatina se inmoaie in apa-eu am pus vin rosu dulce, 50ml si 50ml apa-apoi se pune pe bain-marie pana se lichefiaza. Piureul de capsuni se amesteca cu gelatina si crema de frisca cu mascarpone si se toarna peste jeleul din tava.

Se da la rece. Am lasat-o peste noapte.

A doua zi cu un inel de inox -sau, cine nu are, cu un pahar umezit in apa rece-am taiat turnuletele.

Le-am decorat cu capsuni taiate in doua si cu o capsuna intreaga cu codita la mijloc.


Minitortuletele cu capsuni se servesc reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Rulouri cu scortisoara
Bucataras.RO

Rulouri cu scortisoara

O reteta preluata de pe blogul Ginei Bradea.

Rulouri cu scortisoara
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!