Prajituri

Reteta Mircico

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Mircico este o prajitura delicioasa si simpla cu lamaie si sirop de cacao si rom. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 200 g zahar.

ingrediente

   oua - 6 bucati
   zahar - 300 g
   faina - 200 g
   ulei - 50 ml
   esenta de rom - 15 ml
   zahar vanilat - 10 g
   cacao - 50 g
   razatura de lamaie
   unt/margarina - 200 g

mod de preparare

Mircico este o prajitura delicioasa si simpla cu lamaie si sirop de cacao si rom. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 200 g zahar, care se adauga treptat. Galbenusurile se omogenizeaza adaugand ulei, zahar vanilat si razatura de lamaie. Compozitia obtinuta se adauga peste albusurile batute spuma cu zahar, se amesteca lejer, se adauga faina sub forma de ploaie si se incorporeaza usor. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie si se introduce in cuptor la temperatura moderata cca 25 minute. Se formeaza un sirop din: unt sau margarina (care se va topi pe foc), 100 g zahar, cacao, esenta de rom si 100 ml apa. Cand prajitura este inca fierbinte, se insiropeaza pe partea de jos (cea care a stat pe hartie). Cand Mircico este rece, se poate orna cu frisca sau diferite creme.


Incearca si Prajitura pufoasa cu fructe (afine)
Daca ti-a placut reteta noastra "Mircico" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.