Muffins cu portocale si inima de nuca

Briosele cu portocale si inima de nuca sunt absolut delicioase. Ai mai mult cu 5 minute de lucru decat la clasicele briose, dar rezultatul merita cu siguranta.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Muffins cu portocale si inima de nuca

Ingrediente

  • 50 gr nuca
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  •  
  • 350 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 80 gr unt
  • 70 gr zahar
  • 1 ou
  • 100 gr suc de portocale
  • 50 gr lapte

Mod de preparare



In aceste zile geroase de iarna e nevoie de cate un desert care sa incalzeasca sufletul. Si atunci cand un aluat simplu, aromat si delicat nu ajunge, va invit sa dati crema pe o umplutura ce aminteste timid de cozonacul de Craciun, o umplutura care sta pitita in inima unor muffinsi pufosi, gata sa surprinda si sa cucereasca.

Macinati nuca si amestecati-o cu zahar si scortisoara. Eu am macinat nuca proaspat si era suficient de uleioasa sa se inchege singura. Daca insa nu vi se leaga umplutura, adaugati 1-2 linguri de suc de portocale.


Formati mici bilute pe care le asezati in formele de muffin.

Amestecati faina cu sarea si praful de copt.

In alt vas amestecati bine cu mixerul zaharul cu untul, adaugand apoi oul, sucul de portocale si laptele.
Treptat adaugati si faina pana se formeaza aluatul.

Turnati aluatul peste bilutele de nuca si dati la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Reteta de briose cu portocale si inima de nuca apartine: divainbucatarie.ro




http://amainbucatarie.blogspot.com/ ama [email protected]


Serviti briosele cu portocale si inima de nuca oricand va e pofta de ceva bun, calde sau reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Calamar pane
Bucataras.RO

Calamar pane

Calamar pane
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!