Prajituri

Reteta Napolitana cu 2 creme

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
gatire reteta 15h 
Alina Mariana postat de
Postat pe: 20-08-2017
Adaugă în cartea de bucate
Prajitura preferata a baiatului meu

ingrediente

6 portii

pentru crema de rahat:
   1 kg rahat
   1 lamaie
   1 pachet margarina 200 g
pentru crema de ciocolata alba:
   2 ciocolate albe
   1 lingura esenta de vanilie
   6 linguri de frisca lichida
   50 g margarina
   1 pachet intreg de foi de napolitana

mod de preparare

Preparare crema de rahat:

Se da rahatul prin masina de carne, la fel si lamaia intreaga si se pune totul, la foc mic, intr-o oala cu fund dublu sa nu se lipeasca de fundul oalei si sa capete un gust neplacut. Cand a inceput sa se transforme intr-o pasta groasa, se ia de pe foc si se adauga margarina taiata cuburi si se amesteca pana ce margarina se topeste.

Preparare crema de ciocolata:

Se pune ciocolata alba rupta in cuburi, impreuna cu frisca lichida si esenta de vanilie pe foc foarte mic, amestecand continuu; dupa ce s-a topit, se ia de pe foc si se adauga margarina cuburi, se amesteca pana ce se topeste margarina.

Cremele se pun calde intre foi, dupa preferinta, apoi se asaza un blat din lemn peste ele, pentru cateva ore, sa se preseze foarte bine.


Incearca si Prajitura rapida de foi "Lica"
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitana cu 2 creme" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.