Negresa blonda

Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 180 C. Se unge forma (18 x 18 cm) cu ulei si se presara faina sau se pune hartie de copt. La BM se topest

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Negresa blonda

Ingrediente

  • 70g unt
  • 200g ciocolata alba - tocata
  • 2 oua
  • 30g zahar
  • esenta vanilie
  • 120g faina
  • 100g picaturi de ciocolata amaruie

Mod de preparare

Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 180 C.

Se unge forma (18 x 18 cm) cu ulei si se presara faina sau se pune hartie de copt.

La BM se topeste untul impreuna cu 100g ciocolata. Se da deoparte, se adauga si restul de ciocolata alba si se amesteca bine pana se topeste complet si aceasta.

Ouale se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin o spuma tarisoara.

La aceasta compozitie se adauga untul cu ciocolata, esenta de vanilie si faina, amestecand dupa fiecare cat sa se omogenizeze.

Se adauga si "picaturile" de ciocolata amaruie si se amesteca usor. Se toarna totul in forma, se niveleaza si se coace aprox. 35-40 min.

Se scoate cu grija din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar,dupa care se poate taie si pudra, dupa preferinta cu zahar.
Pofta buna!

Reteta Negresa blonda a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Alte retete de prajitura negresa gasiti aici:

Negresa cu nuci,

Prajitura negresa,

Prajitura Negresa de post

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Desert tort cu ciocolata
Bucataras.RO

Desert tort cu ciocolata

"retete festive de iarna" Recent a fost ziua de naștere a fetiței noastre și astazi am sărbătorit-o. Tortul a...

Desert tort cu ciocolata
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!